Hirdetés
Magyarország

Szabó Fanni Szekszárdon folytatja pályafutását:

:

Hirdetés

Az Atomerőmű KSC Szekszárd bejelentette, hogy szerződtette Szabó Fannit.

A PEAC-Pécstől érkező 25 éves játékos egy éves megállapodást írt alá az Atomerőmű KSC Szekszárddal – olvasható a klub honlapján megjelent közleményben.

Zele Dorina után a 25 éves, 182 centi magas Szabó Fanni személyében megvan a KSC második új igazolása is 2020/2021-es szezonra. Szabó Fanni a BSE-nél kezdett versenyszerűen kosárlabdázni, ahol már 15 évesen pályára léphetett az élvonalban. A bemutatkozó éve nem sikerült rosszul, hiszen egy évre rá Sopronba igazolt. A hűség városában három szezon alatt összesen hat érmet nyert: a bajnokságban két arany- és egy ezüstérmet szerzett, a Magyar Kupában pedig háromszor végzett az élen. A középiskola befejezése után az Amerikai Egyesült Államokban tanult tovább, ahol a neves New Hampshire-i Dartmouth Egyetem pszichológia szakos hallgatója lett. A tengerentúli évek után 2017-ben a DVTK színeiben tért vissza Magyarországra, ahol két év alatt tovább bővítette érem-kollekcióját, hiszen a borsodiakkal bajnoki ezüst- és kupa bronzérmet szerzett. A tavalyi szezonban a PEAC játékosaként a bajnokságban 19 meccsen 22,5 játékperc alatt 9,9 pontot, 2,7 lepattanót és 1,6 gólpasszt átlagolt.

 Az idei szezonra mindenképpen szerettük volna megerősíteni csapatunk magyar magját, ezért nagyon örültünk, hogy Zele Dorina mellett Szabó Fanni is igent mondott a megkeresésünkre. Fanni személyében egy rendkívül sokoldalú játékossal gazdagodtunk, aki az 1-egyestől a 3-as posztig bárhol bevethető. 25 éves kora ellenére jelentős hazai és nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, így reményeink szerint sokat tud majd segíteni abban, hogy elérjük a céljainkat

olvasható a klub honlapján Szabó Gergő ügyvezető elnök nyilatkozata.

Fanni szintén bizakodóan tekint az elkövetkezendő szezonra: – Nagyon boldog és izgatott vagyok, hogy a Szekszárdnál folytathatom a pályafutásomat, hiszen mindig is egy nagyon szimpatikus csapat volt számomra. Tetszik a szellemisége a klubnak, az, hogy egy nagy családot alkotnak, és látszik, hogy rengeteg munka van a csapat mögött. Így hát amikor megkerestek, nem volt nehéz döntés, hogy elfogadjam az ajánlatot. Azt várom, hogy egy nagyon összetartó, jó közösséget alkossunk, és mindent megtegyünk egymásért a pályán. Ha ez megvan, akkor az eredmények is jönni fognak, ebben biztos vagyok – nyilatkozta a játékos.

Fotó: MKOSZ / Rébay Viktor

Hirdetés