Hirdetés
Archivum

Szabó Fanni távozik az Aluinvent DVTK-tól:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK a hivatalos honlapján adta hírül, hogy Szabó Fanni távozik a klubtól. A játékossal a döntés okairól közölt egy részletes interjút a DVTK, mely az alábbiakban olvasható.

 

Fotó: Aluinvent DVTK - DVTK.eu

Fotó: Aluinvent DVTK – DVTK.eu

Forrás: Aluinvent DVTK hivatalos honlap

Két szezon után távozik az Aluinvent DVTK-tól Szabó Fanni. A korábban a válogatottban is megforduló hátvédet kérdeztük döntése okairól.

– Négy amerikai esztendõ után két évvel ezelõtt érkeztél a DVTK-hoz. Milyen tervekkel jöttél és mennyire sikerült ezeket megvalósítanod?
– Már korábban is nagyon szimpatikus volt számomra ez a klub. Hallottam a nagyszerû szurkolótáboráról, amely mindig a csapata mögött áll, ezért izgatottan érkeztem. A terveim azonosak voltak a klubéval, vagyis vigyük vissza a Diósgyõrt az õt megilletõ helyre, Magyarország legjobb négy csapata közé. Amint azt az eredmények jelzik is, ez most megvalósult, és emiatt boldog vagyok.

– Az elmúlt két bajnokságban egészen más arcát mutatta a csapat. Mi volt ennek az oka?
– Szerintem a csapatkohézióban keresendõ a válasz. A második évi csapatban a lányok közül mindenki nagyon szerette a másikat, nem voltak klikkesedések. Talán kívülrõl is látszódott, hogy jól küzdöttünk, és jó értelemben meghaltunk a pályán a másikért, illetve a csapatért. Az elõzõ szezonban nem mindenki koncentrált megfelelõen, ezzel most nem volt gond. Talán Cziczás László is jobban hitt bennünk, és ezáltal az egész csapatnak könnyebben ment a munka.

– Bár a kosárlabda is csapajáték, az egyéni teljesítmények is fontosak. Te elégedett vagy a sajátodéval?
– Nekem mindig az lebegett a szemem elõtt, hogy nyerjen a csapatom és minél jobb legyen a teljesítménye. Azt a feladatot akartam megcsinálni, amit a csapat érdeke megkívánt, és amire az edzõm kért. Nem volt még idõm különösebben böngészni a különbözõ statisztikákat, de érezhetõen kevesebbet játszottam az elmúlt idényben, és igazából ez az egyetlen oka annak, hogy úgy éreztem, váltanom kell. A pihenés után nyáron az lesz a legfontosabb, hogy testileg-lelkileg felkészüljek a következõ szezonra.

Szabó Fanni további pályafutásához sok sikert kívánunk!

Forrás: Aluinvent DVTK hivatalos honlap

Hirdetés