Hirdetés
Magyarország

Szabó Gergő a szekszárdi csapatépítésről és a tervekről



:

:

Hirdetés

A Tolnatáj Televízió készített egy átfogó összeállítást az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatépítéséről és terveiről. A riportban Szabó Gergő ügyvezető elnök osztotta meg a gondolatait.

Még európai viszonylatban is hamar tudott keretet hirdetni a szekszárdi csapat, melyben nagy szerepe volt a kitartó támogatói körnek.

Rögtön elmentünk a szponzorainkhoz, akik szóbeli ígéretben azt mondták, hogy tudják tartani a korábbi évekhez képest a vállalásaikat. Így elkezdtük a csapatot építeni, ami április közepére teljessé is vált.

– nyilatkozta a Tolnatáj Televízió  összeállításában Szabó Gergő ügyvezető elnök, aki új igazolásokat az alábbiak szerint mutatta be: “Érkezett Maja Skoric, Cyesha Goree a DVTK-tól és Zala Friskovec a Csatától. Még két magyar játékost igazoltunk, régi-új Zele Dorina, aki korábban három évet is itt játszott, valami Szabó Fanni. Ezzel egy elég mély rotációs lehetősége lesz a szakmai stábnak.”

Korábban lapunkban is beszámoltunk arról, hogy a klub lépéseket tett az Euroliga indulás felé.

Akár vállalnánk az Euroligát is. Jelen pillanatban Európa Kupa résztvevők lehetünk csak, de van kérelmünk beadva a nemzetközi szövetséghez, valamint a magyar szövetség is tudja, hogy mi vállalnánk ezt a szereplést.

– tette hozzá Szabó Gergő, mielőtt a felkészülési időszakról beszélt volna.

A tervek szerint már a közös munka kezdetére, az augusztus 10-i hétre megérkezhet Erica McCall is. “Inkább a vírushelyzettel lehet esetleg olyan, hogy nem tud ideérni. Alakul a terv, hogy augusztus 10-én ő is megérkezik. Ez igaz minden játékosunkra, akik szintén az augusztus 10-i héten érkeznek. Hét-nyolc hetes programot fog teljesíteni a csapat.”

A szekszárdi klubtól Ivana Dojkic az USK Prahához szerződött. A horvát játékos immár a harmadik olyan kosárlabdázó, aki Szekszárdról a közvetlen európai elitbe tud igazolni Eva Lisec (Schio) és Teja Oblak (szintén USK Praha) után. Ez óriási szakmai elismerés.

Szerettük volna Ivanát megtartani. Olyan csapathoz megy, – most már hivatalos is, hogy az USK Prahához igazolt -, ami egy top Final Four-résztvevő csapat az Euroligában, aminek nyilván nem tudott nemet mondani és ezt meg is értjük. Nagyon büszkék vagyunk, a második játékos, akit a Prága visz el Teja Oblak után.

Az irányító poszton Studer Ágnes így is több segítségre számíthat. “Ági mellett ott lesz Szabó Fanni is, aki kiválóan tud irányítani és Zala Friskovec is bevethető ezen a poszton.” – hangsúlyozta Szabó Gergő, aki az előszezon menetrendjébe szintén betekintést engedett. A tervek között szerepel a szlovéniai Roglában két hét magaslati edzőtábor.

Tavaly is voltunk, de akkor 5 napot ott, 5 napot tengeren töltöttünk. Most végig fent lesznek két hétig. Ezt követően fognak hazajönni és utána itthon megy tovább a felkészülés. Lesznek felkészülési mérkőzések, hazai pályán és idegenben is, valamint Roglában is. Ezen felül körvonalazódik a Sió Kupa. Az 50. kiírásra szerettünk volna egy nagyot, de most az 51.-re valósul meg. Egy nyolccsapatos tornát tervezünk.

– összegzett a szekszárdiak ügyvezető elnöke.