Hirdetés
Magyarország

Szabó Gergő: előbb-utóbb idegenben is nyerünk az Euroligában:

:

Hirdetés

Az Európa-bajnoki selejtezők miatt majd három hétig szünetel a bajnokság, ezzel, a csapat eddigi teljesítményével és a válogatottak, valamint légiósok programjával kapcsolatban Szabó Gergő ügyvezetővel beszélgetett az Atomerőmű KSC Szekszárd honlapja.

A válogatott szünetre úgy érkezett a Szekszárd, hogy az Euroligában két meccset is megnyertetek már, a bajnokságban pedig legyőztétek a címvédőt. Gondoltad volna ezt az idényrajt előtt?

Szezon előtt mindig optimista az ember, de egyben óvatos is. Megmondom őszintén, így nem gondoltam bele, de az Euroligában mindenképp szerettünk volna győzelmeket. Reálisan nézve az első három fordulóban nem igazán a „kötelező győzelem” kategóriájú mérkőzéseink voltak…  Ehhez képest a két idegenbeli elveszített meccsen is volt esély a sikerre (Prágában és Valenciában – a szerk.). Amennyiben így fejlődik tovább a csapat, akkor biztos vagyok benne, hogy megszerezzük az első idegenbeli győzelmünket is.

Milyennek látod most a csapatot, ami jókora ráncfelvarráson esett át, sok az új játékos.

Valóban új csapatunk van, ami a szezon elején nagyon érezhető volt. Persze még sok munka vár ránk, de én úgy látom, hogy jó úton járunk és ha így fejlődik tovább a csapat, akkor szép év állhat előttünk. Persze ez egy olyan sport, ahol a végén kell igazán jónak lenni, és akkor kell még egy kis szerencse is.

Mesélj arról, mi történik a következő bő két hétben, amíg az Eb-selejtezőket játsszák a válogatottak – mi hogyan, milyen eseményekkel, programokkal készülünk ebben az időszakban?

Az Olympiakosz elleni meccs után mondhatnám, hogy egy hét szünet következik, de mivel sok válogatott játékosunk tagja a felnőtt, illetve az utánpótlás válogatottaknak, így ez csak néhányukra igaz. Három amerikai játékosunk hazautazott, mivel most van egy hosszabb szünetre lehetőségük. Jövő hét kedden pedig már megkezdjük az edzést a felnőtt válogatottak nélkül. Ők, Cyesha Goree, Studer Ágnes és Miklós Melinda, 28-án térnek vissza és gyakorlatilag egyből kezdünk is, hiszen 30-án már bajnokit játszunk Cegléden. Ettől kezdve pedig indul az újabb szerda-szombat ritmus, remélhetőleg minél több győzelemmel.

Hirdetés