Hirdetés
Archivum

Szabó Tamás a DVTK ügyvezetõje a nõi kosárlabda csapat aktualításairól:

:

Hirdetés

Hagyományteremtõ jelleggel ügyvezetõi sajtótájékoztatót tartott Szabó Tamás, a DVTK elsõ embere – adta hírül a klub hivatalos honlapja. A sportvezetõ a DVTK mind az öt élvonalbeli csapatának aktuális történéseirõl beszámolt. Az alábbiakban a nõi kosárlabdát érintõ részleteket emeljük ki.

Az Aluinvent DVTK felnõtt nõi csapatánál egy kisebb koncepcióváltás kezdõdött, ahol a szezon elsõ felében hangsúlyosabb szerepet kapnak a magyar játékosok. “Az Aluinvent DVTK 22 év után idén megnyerte a Magyar Kupát, azonban a sajnálatos sérülések miatt a bajnokság rájátszásának vége nem a reményeink szerint alakult. Idén változik a koncepciónk, az idény elsõ felében nagyobb szerepet kapnak a magyar játékosok, hogy a bajnokság alapszakaszában, illetve az Európa Kupában nagyobb önbizalmat szerezzenek. Ennek legnagyobb haszonélvezõi a fiatalok lesznek, például Horváth Bernadett az egyéni fejlõdése érdekében nem kap nõi NBA-s vetélytársat. Kosárlabdában nagyon nehéz felvenni a versenyt a Sopronnal, a Gyõrrel és a Péccsel, mert ezeknél a vetélytársainknál a város kiemelt támogatását élvezi a kosárlabda mind anyagilag, mind erkölcsileg. Ezért mi nem az anyagiakban, hanem a Maikel López vezette szakmai munkában bízunk elsõsorban, és így szeretnénk felvenni a vetélytársakkal a versenyt, és a DVTK-hoz méltó, jó eredményt elérni.” – fogalmazott Szabó Tamás.

Az utánpótlás kapcsán új szakemberek érkeztek a klubhoz. “Az utánpótlás területén Magyar Gergely és ©tefan Svitek felnõtt szövetségi kapitány miskolci munkába állásával nagyot léptünk elõre. Az elmúlt években nagyon alacsony szintrõl indultunk, mára elértünk oda, hogy csapataink minden korosztályban az országos döntõ résztvevõi, de azt is látjuk, hogy a végsõ gyõztesekkel szemben még jelentõs a lemaradásunk. Ezt a különbséget szeretnénk csökkenteni, majd eltüntetni, de reálisan látni kell, hogy ehhez szükség van további pár év kemény munkájára.”- fogalmazott a DVTK ügyvezetõje, mielõtt a létesítményhelyzetrõl beszélt volna.

“Úgyszintén a kosárlabdához kapcsolódik, hogy sokszor szembesültünk azzal a problémával, hogy Miskolcon kevés a megfelelõ méretû parkettás, elfogadható állapotú terem, ezért komolyan meg kell fontolnunk, hogy a sportág utánpótlása igényeinek kiszolgálására saját csarnokot építsünk. Ebben az ügyben néhány hónapon belül várható döntés, helyszínül pedig akár a DVTK Edzõcentrum területe is szolgálhat, ahol a régi birkózó-, jelenlegi mûfüves focicsarnok lebontása miatt úgyis új termet kell építeni a fiatalabb labdarúgó korosztályok edzéslehetõségének biztosítására is abban az idõszakban, amikor zordabb az idõjárás.”

Forrás: DVTK.eu

Hirdetés