Hirdetés
Európa

Szakírói elismerés a Sopron Basket csapatának:

:

Hirdetés

A következő napokban már az Euroligában és az Európa Kupában is a második fordulót rendezik. A FIBA honlapján Paul Nilsen az európai kupasorozatok első játékhetének öt tapasztalatát gyűjtötte össze. A Sopron Basket igen elismerő szavakat kapott.

A Sopron Basket 66-53-as győzelmet aratott a Lattes Montpellier otthonában. A találkozó kapcsán lapunkban már közöltünk egy szubjektív visszatekintőt. Kiemelve a fontosabb mutatókat és a védekezés, a kontrollált játék terén az igencsak kedvező benyomásokat. Paul Nielsen pedig a rövid összefoglalójában a franciaországi sikert az egyik legjobb csapatteljesítménynek titulálta az első játékhéten.

Hangsúlyozta, hogy féltette a csapatot Yvonne Turner, Amanda Zahui és a vezetőedző Roberto Iniguez távozása után, de elismerését fejezte ki Gáspár Dávid és csapata előtt. Jelena Brooks visszatérését Paul Nilsen az egyik legnagyobb nyári erősítésnek nevezte. Az 5/0-s bajnoki mutató és az Euroligában látott eredményes rajt után a FIBA szakírója felvetette, hogy talán túlzóak voltak a féltő gondolatok, de azt is hozzáteszi: a Fenerbahce elleni mérkőzés után már többet fogunk tudni.

Fotó: FIBA.Basketball

 

Hirdetés