Hirdetés
Archivum

Szakírói vélemény a Sopron Basket Euroliga esélyeirõl:

:

Hirdetés

Az Euroliga Final4 felvezetéseként a FIBA felületein Paul Nilsen szakíró cikksorozatban gyûjti össze, hogy a résztvevõ csapatok végsõ sikere mellett milyen érvek szólnak. Ezúttal a Sopron Basket került a középpontba.

Az ismert szakíró négy érvet gyûjtött össze, melyek alapján a Sopron Basket megnyerheti az Euroligát. Az összeállításban elsõ helyen szerepel a közönség ereje. Hazai pályán a tavalyihoz hasonló fantasztikus biztatás megsokszorozhatja a magyar csapat erejét. Yvonne Turner és Candice Dupree klasszisa külön is kiemelésre került. A tavalyi évhez hasonlóan Turner idén is zseniális szezont teljesít. Dupree-t pedig a hajtóerõnek nevezi a Sopron sikerei mögött. A klasszis játékost úgy mutatják be, mint aki a különbséget hozhatja el egy-egy találkozón.
 

Szintén a Sopron Basket melletti érveket erõsíti a kurszki siker ténye. Mint ismert, az Euroliga idei szezonjában egyedüliként a magyar együttes tudott nyerni az orosz sztárcsapat otthonában. Ez is azt mutatja, ha olyan napja van a Sopronnak, akkor egy meccsen bárkivel, bármikor versenyképes lehet. Emellett a magyar bajnok esélyeit jelentõsen növeli Roberto Iniguez személye, aki Paul Nilsen szakíró szerint (is) az egyik legjobb edzõvé nõtte ki magát a sorozatban. Korábban lapunkban is összegyûjtöttük a kiváló szakember Final4 eredményeit: 2012-ben megnyerte az Euroligát a Valenciával, majd 2013-ban és 2014-ben a Fenerbahce kispadján döntõzött. Ezt követõen 2016-ban az Orenburgot, majd tavaly a Sopront vezette fináléba.

Hirdetés