Hirdetés
Archivum

Szakítás Pécsett:

:

Hirdetés

Hétfõ délután sajtótájékoztatót tartott Páva Zsolt, Pécs város polgármestere, melyen bejelentette, hogy szakít a pécsi önkormányzat a Pécs 2010 együttesének többségi tulajdonosával és új alapokon új csapat építésébe kezd.

Hivatalos sajtóközlemény:

Új alapokon, új csapatot épít Pécs


A romokon nem lehet építkezni! A Pécs2010 nõi kosárlabdacsapatnál most jött el az idõ, amikor Pécsnek be kell avatkoznia, nem nézhetjük tovább a széthullást. A célunk az, hogy új csapatot építsünk fel, teljesen új alapokon, mert ez a csapat, a sportot szeretõ pécsiek és városunk érdeke is.


Több százmillió forintos adósság, tisztázatlan és kérdéses gazdálkodás, kiszámíthatatlan mûködés, emiatt bizonytalan sportolói teljesítmény jellemzi egy ideje a klubot. A helyzet rossz a sportolóknak, rossz a szurkolóknak és rossz Pécsnek is. Mára a türelmünk és a bizalmunk is elfogyott, húznunk kell egy vonalat, mert ez így nem mehet tovább!


A város az elmúlt hat évben 327 millió forinttal, ezen felül a városi cégek az elmúlt két évben további 64 millió forinttal segítették a klubot, mégis a többségi tulajdonos több százmilliós tartozást halmozott fel. Aktuális árfolyamon számolva a játékos tartozások meghaladják a 149 millió forintot, ezen felül van még 86 millió forint banki tartozás és 24 millió forint beszállítói tartozás.


A romokon nem lehet erõs házat építeni, azt csak új és biztos alapra lehet felhúzni. Ezért a jövõben semmilyen formában nem kívánunk együtt dolgozni a jelenlegi tulajdonosi körrel, ehelyett Pécs saját erõbõl, teljesen új alapokon szeretné újra felépíteni a profi nõi kosárlabdacsapatot.


A város ezért azt tervezi, hogy saját kezébe veszi a nõi profi kosárlabda sorsát, mert így látjuk biztosítottnak azt, hogy a csapat hosszútávon eredményes lehessen, újra szép sikereket hozzon Pécsnek.


Ezen törekvésünkben és ebben a munkában partnerünk a csapat jelenlegi edzõje Zseljko Djokics, mellettünk áll Rátgéber László mesteredzõ is, akivel szintén konzultáltunk az utóbbi napokban és tárgyalásokat kezdünk a csapat szimbolikus pécsi játékosaival is, mert azt szeretnénk, ha itt maradnának.


Biztosak vagyunk abban, hogy amennyiben nem profitorientált, zavaros üzleti gondolkodás vezérli a klubot vagy a csapatot, hanem átlátható gazdasági és szakmai irányítás mellett folyhat a munka a jövõben, csapatunk újra az elsõk között lehet itthon és Európában is.


dr. Páva Zsolt

Pécs polgármestere

Eközben a Pécs 2010 hivatalos honlapján a vasárnap esti bejelentéshez hasonlóan újabb bizakodó hangvételû közlemény jelent meg, mely szerint a bejelentett összefogáshoz újabb 17 millió forintos tétel érkezett.

Közlemény


A tegnapi bejelentést követõen a mai napon újabb 17 millió forinttal emelkedett az összefogás. Meglévõ partnerek jelentkeztek, hogy szándékukban áll támogatni a csapatot és részt vesznek abban, hogy a a többszörös bajnok és kupagyõztes, euroliga résztvevõ klub további mûködése zavartalan legyen.
 

Hirdetés