Hirdetés
Magyarország

Szakmai napok a Soproni Darazsak Sportakadémián – interjú Czukorné Hollós Annával:

:

Hirdetés

Rendkívül értékes foglalkozásokon vehettek részt a Soproni Darazsak Sportakadémia játékosai illetve edzői az elmúlt héten, melyet szombaton az intézmény által szervezett MKOSZ Edzőtovábbképző foglalt keretbe. Ezekről nyilatkozott Czukorné Hollós Anna szakmai igazgató az intézmény Facebook oldalán.

A soproni szakmai napok egyik vendége a szlovén New Era Basketball elismert edzője Uroš Ninič volt.

A kosárlabdának egy nagyon fontos, de kis szegmensével foglalkozik és azt fejlesztette professzionális szintre. Ez pedig a játékosok egyéni képességeinek a fejlesztése és ezen belül a fő irány a labdával történő egyéni képességek fejlesztése. Azt mondjuk, hogy egy kis szegmense a kosárlabdának, de valójában a játékossá válásnak, illetve, hogy valaki milyen szintű játékossá válik azt – a fizikai képzettségen felül – az egyéni technikai képességek határozzák meg. Nagyon fontos és sok újat tanultunk tőle.

– nyilatkozta az intézmény Facebook oldalán Czukorné Hollós Anna szakmai igazgató, aki az MKOSZ Edzőtovábbképző rendezvényéről is beszámolt.

Megtiszteltetés és mindig nagy örömmel vállaljuk a felkérést. Ugyanúgy, ahogy az előző években, úgy idén is. Volt egy témaválasztásunk, amit a szövetség jóváhagyott és arra építettük fel az egész edzőtovábbképzést. Ez pedig az általunk elmúlt 5-6 hónapban kidolgozott kiválasztó és fejlődéskövető rendszer.

– mondta a Soproni Darazsak Sportakadémia szakmai vezetője, mielőtt néhány szóban az előadókról beszélt volna. “Az első előadó Czirják Szilvia volt, aki az ő és a Cserny Réka vezette szakmai stábbal kidolgozott szisztémát mutatta be az előadása során. Az összes előadás ehhez kapcsolódott. Uroš Ninič tartott benne két kosárlabda előadást, ami a hibajavításról, tanulási gyorsaságról, a kreativitásról és az egyéneknek a labdához való viszonyáról szólt.” – nyilatkozta Czukorné Hollós Anna.

Dr. Sterbenz Tamás tartott előadást a döntéshelyzetekről, a játékosok döntéseiről és annak fejlesztéseiről. Sáfár Sándor antropometria, a biológiai kor, a naptári kor és egyéb ehhez kapcsolódó témáról tartott egy tudományos értekezést. Pankár Tibor ennek a sportpszichológiai kapcsolódásáról beszélt.

– zárta beszámolóját Czukorné Hollós Anna.

Hirdetés