Hirdetés
Magyarország

Visszatekintés a Szaniszló Sándor Emléktornára – Földi Attilát kérdeztük a DVTK felkészüléséről:

:

Fotó: DVTK.hu

Hirdetés

A hétvégén a 4. Szaniszló Sándor Emléktornán vett részt a DVTK. Földi Attila együttese a 3×3-as Európa-bajnokságon szereplő Cheridene Green és Medgyessy Dóra nélkül 69-51-re múlta felül az MBK Ruzomberok gárdáját. Ezt követően a Young Angels Kosice felett pedig 89-58-as sikert aratott.

A DVTK vezetőedzőjét Földi Attilát kérdeztük az elmúlt időszak tapasztalatairól.

Hogy értékeled az elmúlt időszakot? A terveid szerint tudtok haladni?

A tavalyi évhez képest ez az időszak egy ajándék. Sokszor elmondtam, hogy tavaly két 5:5-ös edzéssel mentünk az első bajnoki meccsre. Ahhoz képest most megvagyunk az edzéseken az elejétől kezdve. Ezáltal jobban is tudunk haladni, de én még mindig nem láttam együtt a csapatomat játszani.

A Sió Kupán Snezena Bogicevic hiányzott, a Szaniszló Sándor Emléktornán Cheridene Green és Medgyessy Dóra nem volt. Nagyon bízom benne, hogy ez már szerdán megváltozik. Utazunk Rózsahegyre egy visszavágóra és értesüléseim szerint ott már erősebb kerettel lesznek a hazaiak, mivel a miskolci mérkőzéseiken a két légiósuk nem szerepelt. Reményeim szerint itt már tudunk egy jobb képet kapni.

Fotó: DVTK.hu

Bár két kulcsjátékos hiányzott, de a statisztikák alapján a Szaniszló Sándor Emléktornán többen is előrébb léptek. Itt mire figyeltél elsősorban?

Megyóról muszáj terhet levenni a tavalyi évhez viszonyítva. Leginkább Ninát szeretném ebben a szerepkörben látni és sokat is lépett előre az elmúlt szezonhoz képest, de hozzáteszem, hogy Kányási Vera is kellemes meglepetés volt. Reálisan kell szemlélni és ezzel véletlenül sem szeretném megbántani őket, de nem a Kassa az ellenfél. Erősebb csapatok ellen nehezebb lesz helytállni és ott kell majd bizonyítani a lányoknak azt, amit most egészen szépen megoldottak.

A légiósok kapcsán milyenek a benyomásaid? Cheridene Green és Milica Jovanovic a Sió Kupán, míg Snezena Bogicevic a hétvégén debütált.

Snezenának ezek voltak az első mérkőzései. Kicsit túlpörgött, nagyon motivált, nagyon szeretne élni ezzel a lehetőséggel és amiatt talán egy kicsit el is izgulta. Ennek ellenére a mindennapi munkában látni, hogy van minősége és a segítségünkre lesz. Biztosan fog előrébb lépni. Cheridene egyből a meccsekbe ugrott bele a Sió Kupán és ott ugyan megmutatta, hogy mire képes, de csak szakaszosan. Nem annyira, ahogy én gondoltam volna. Utána tartottunk egy videózást, ahol kivágtunk jeleneteket, megnéztük és megbeszéltük, hogy mit csinált, illetve mi mit várunk tőle. A következő három-négy edzésen extrán teljesített. Ha jobban megszokja, hogy mit várunk, kérünk tőle, akkor azt gondolom, hogy ő is nagyon be fog válni.

Nem véletlenül hagytam a végére Milicát, aki teljesen lenyűgözött. Nem azon, amit kosárlabdában tud, mert azzal tisztában voltunk, hogy jó játékos, bár a sokszínűsége még így is meglepett. Amit ezek mellé betesz emberi kvalitásokban, az igazán lenyűgöző és Euroligás csapatban is helye lenne. Rutinos játékos, segíti, biztatja a fiatalokat. Hármas-négyes pozícióban bevethető, bent, kint használható, extra passzai vannak.

Ami mindennél fontosabb, hogy együtt a csapat jó. Van hova fejődni, a taktikai repertoárunk sincs kész teljesen és sok hullámvölgyünk van a mérkőzéseken belül, de mindennek ellenére azt érzem, hogy a csapat jó és emiatt bizakodó vagyok.

Fotó: DVTK.hu

Hirdetés