Hirdetés
Magyarország

Szárnyalnak a győriek – Török Ági nyilatkozott:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A bajnokság 16. fordulójának csúcsrangadóján az UNI-Győr MÉLY-ÚT 76-73-ra győzte le a Sopron Basket gárdáját. Az összecsapás követői a szezon egyik legizgalmasabb összecsapását láthatták – egy igazi ki-ki mérkőzésnek lehettek szemtanúi. Az utolsó másodpercekben a pár pontos előny már a győri együttesnél volt – a maradék időben már nem is volt esély kijátszott figurára – és bár még rádobott egy labdát a Sopron, az nem talált célt, így Iványi Dalma együttese szenzációs győzelmet aratott az Euroligában is vitézkedő – a hazai bajnokságban addig még hibátlan – soproniak felett.

“Előszőr is, óriási büszkeség az a csapatunk számára, hogy sikerült megverni a Sopront – hiszen mind Magyarországon, mind pedig Európa szinten egy top együttesről van szó. Az alapszakasz első felét veretlenül zárták a magyar bajnokságban, ezért van a győzelmünknek még annál is nagyobb jelentősége.

Azt gondolom, hogy egy rendkívül koncentrált játékot mutattunk a találkozó során – megkockáztatom, hogy ez volt az eddigi legjobb teljesítményünk. Eddig sokszor volt olyasfajta problémánk, hogy magas szinten játszottunk, viszont sorozatos hullámvölgyeink voltak, amik később a győzelmek rovására mentek. Ezt a helyzetet a Sopron ellen sikerült korrigálnunk. Ehhez tartozik egyben az is, hogy két olyan játékos érkezett a csapatba, akik minőségben nagyon magas színvonalat képviselnek, minden szempontból beleillenek a közegbe.” – értékelte Török Ágnes – az UNI Győr MÉLY-ÚT csapatkapitánya – együttese Sopron elleni győzelmét, majd gondolatmenetét újdonsült csapattársainak eícsérésével folyatta.

“Jordin Canada és Albina Razheva érkezése nem csupán azt jelenti, hogy két új játékossal gazdagodott a győri klub, hanem számtalan pluszt is hoznak az asztalhoz. A csapat edzésmunkája automatikusan és jelentősen növekedett minőségben, illetve ők ketten abba az összképbe illenek bele teljesen, amit maga a klub képvisel. Úgy gondolom, hogy remek döntés volt az igazolásuk, hiszen nem csak kosárlabda szempontból, de személyiségileg is abszolút közénk valóak – kitöltik azokat a hiányosságokat, amikkel eddig a csapatunk küszködött.”

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Amilyen negatívan indult az UNI Győr MÉLY-ÚT számára a szezon, annyira jól teljesítenek Iványi Dalma tanítványai jelenleg. Egyhuzamban hét győzelemnél járnak, a szériát pedig az NKA Universitas PEAC elleni sikerük indította meg. A mérkőzések sorozatában most egy újabb Euroligás csapat következik számukra – ezúttal az Atomerőmű KSC Szekszárdhoz látogatnak.

“A Sopron elleni siker biztosan hatalmas lendületet ad számunkra, amit a Szekszárd ellen szeretnénk kamatoztatni. Jó ritmusban vagyunk jelenleg – egy több meccses győzelmi széria áll mögöttünk – illetve ami még mellettünk szólhat, az talán a plusz egy mérkőzés hiánya. A KSC hétközben Euroligát játszik – emellett pedig sérülésékkel és hiányzókkal bajlódnak – nekünk pedig csakis saját magunkra, és a hétvégi fordulókra kell koncentrálnunk. Ez spórol némi energiát, hiszen nem vagyunk kettős terhelésnek kitéve.

Mindenképpen egy kiélezett mérkőzést várok a szombati találkozótól. Igyekszünk a tőlünk telhető legjobban felkészülni és elvégezni azt a munkát, ami kellhet ahhoz, hogy még egy Euroligás csapatot megfoghassunk. Összeségében azt gondolom, hogy a szezon második felét nagyon jól kezdtük és remélem, hogy fogjuk ezek után is fogjuk tudni tartani a szintet.”

Tett említést várakozásairól Török Ágnes, aki előreláthatóan nem fog tudni Szekszárdon pályára lépni, hiszen a 2022-es év első mérkőzésén egy komolyabb térdsérülést szenvedett. A győri klasszis előszőr oldalunknak számolt be jelenlegi állapotáról.

“Január 2-án – az év első mérkőzésén – a BKG elleni találkozón, szerencsétlen módon egy tömegjelenetben estek rá kívülről a térdemre, aminek következtében a belső oldalszalagom részlegesen szakadt. Ez pár hetes kihagyást jelent, illetve ez az oka, amiért se a Vasas, se pedig a Sopron ellen nem tudtam pályára lépni.

Nyílván ez egy borzalmas hír, egy elkerülhetetlen kontaktsérülés, viszont igyekszem azzal a mentalitással felfogni a helyzetet, hogy talán ez a legjobb forgatókönyv, ami abból a szituációból adódhatott – hiszen akár el is szakadhatott volna. Próbálok ehhez a kényszerpihenőhöz pozitívan hozzáállni, és minden erőmmel a gyógyulásra koncentrálni. Most is vannak sajnos fájdalmaim, de a sérülés utáni első 10 napban még abszolút kímélni kell, majd csak azután lehet elkezdeni a munkát.

Jelenleg a rehabilitáción van a hangsúly, térdmerevítő van rajtam, és azzal járok mindenhova. Szerencsés vagyok, hiszen az egész klub – a lányok, illetve az edzői stáb is – nagyon támogatóan léptek fel, ami még nagyobb elszántságot ad számomra, hogy minél előbb visszatérhessek a pályára.”

Fotó: FIBA.Basetball

Hirdetés