Hirdetés
Archivum

Szécsi Orsi 1000. pontja, Barta Brigi dupla-duplája:

:

Hirdetés

Gyõzelmeknek nem, de jó egyéni teljesítményeknek örülhettek a tengerentúli egyetemek színeiben a magyar játékosok. Szécsi Orsi kisebb mérföldkõhöz érkezett és megszerezte az 1000. pontját. Barta Brigi dupla-duplát ért el.

A Duquesne Szécsi Orsival és Szamosi Amadeával a soraiban 71-68-as vereséget szenvedett a Virginia Commonwealth University csapatától. A Duquesne 13 perccel a mérkõzés vége elõtt még 50-40-re vezetett, de ezt követõen a VCU megkezdte a felzárkózást. Az utolsó 6 percbe érkezve 61-60-nál fordítottak. A szoros végjátékban a VCU-nál volt az elõny és bár az utolsó 10 másodpercben a Duquesne két triplával is kísérletezett, de egyik sem talált utat a gyûrûbe. Szécsi Orsi 38 perc alatt 8 pontot és 8 lepattanót jegyzett, amivel megszerezte 1000. pontját az egyetem csapatának színeiben. Szécsi a 25. játékos, aki elérte ezt a mérföldkövet. Szamosi Amadea 13 percet töltött a pályán, mely idõ alatt 6 pont és 3 lepattanó került a neve mellé.

Barta Brigi és Bognár Hanna egyeteme az Armstrong Atlantic a Francis Marion University gárdájával szemben 67-58 arányban maradt alul. Itt a két csapat között a félidõre 8 pontos differencia alakult ki, de az Armstrong Atlantic 7 perccel a lefújás elõtt fordított. 54-54 után azonban 5 percig nem talált be a csapat és ez idõ alatt a Francis Marion University alakulata 61-54-re ellépett, ami el is döntötte a csatát. Barta Brigi 26 perc alatt 11 pontot és 10 lepattanót jegyzett, míg Bognár Hanna neve mellé szintén 26 perc alatt 2 pont és 13 lepattanó került.

A Dartmouth Szabó Fannival a keretben 56-43-ra kikapott a University of Hartford hölgykoszorújától. A Hartford már a félidõben 18 ponttal vezetett. Ezt követõen a mindössze 29%-al dobó Dartmouth-nak nem volt lehetõsége szorossá tenni az összecsapást. Szabó Fanni 38 perc alatt 9 pontot szerzett.

Az Oral Roberts University az A&M-Corpus Christi University együttesével szemben 58-53-ra maradt alul. A találkozó utolsó 9 percében egy 12-0-s futás döntött. Balla Dorka 26 perc alatt 11 pontot és 3 lepattanót szerzett, míg Balla Bernadett a szezon idei legjobb teljesítményével rukkolt elõ. 23 percet töltött a pályán, ami alatt 9 pontot és 8 lepattanót ért el.

Csutorás Fanni és az Iowa Western Community College szintén pályán volt a hétvégén. Pénteken a Northwest Kansas Technical College-t 88-53-ra, szombaton a Connors State College-t 71-58-ra verték. Ezen mérkõzések statisztikáit a fõiskolai sportot felügyelõ NJCAA még nem tette közzé.

Hirdetés