Hirdetés
Archivum

Szeged: több mint tisztes helytállás:

:

Hirdetés

Sabtaj von Kalmanovics meggyilkolása miatt a 2. fordulóból elhalasztott találkozón nagyot küzdve három negyeden át éles meccset játszott a Szeged, a kisebb téli szünet után helyenként még pontatlan Szpartak Moszkvával.

Nagyon jól indult a Szeged szempontjából az elsõ negyed, ugyanis 5 percen át egyáltalán nem diktált kemény tempót az EuroLiga címvédõ, sõt helyenként kifejezetten könnyelmû volt Pokey Chatman gárdája. 8-10 után azonban egy csapásra 10 pontos lett a különbség, Korstin dupláját követõen már 11 – 21-et mutatott az eredményjelzõ. Ekkor lehetett elõször és a találkozó folyamán talán utoljára érezni, ha nagyon fontos lenne semmi pillanat alatt meg tudná roppantani ellenfelét a Moszkva, de nem volt fontos. 15 – 25-ös állás mellett vonultak pihenõre a hölgyek.

A második negyed hasonló forgatókönyv szerint alakult, saját szintjétõl messze elmaradva kezdett az immár Sue Birddel a soraiban küzdõ Moszkva. 22 – 25-nél pont a világklasszis irányító triplájára volt szükség, hogy ne támadhasson az egyenlítésért a vendéglátó. A negyed második fele ismét az orosz együttesé volt. 22 – 35-nél megint álomszerûnek tûnt még a szoros állás is. Ennek ellenére a félidõre kialakult 28 – 39-es eredmény több volt, mint bíztató. A két csapat közötti különbséget figyelembe véve, kisebb csoda…

Az igazi csodát azonban a harmadik 10 perc tartogatta. Most is nehezen lendült játékba a Taurasi vezette vendég együttes. 3 perccel a negyed vége elõtt 46 – 52-nél minden magyar kosárbarát szíve egyszerre dobbant, ugyanis ebben a szezonban a Jekatyerinburgon kívül a harmadik negyedben egyetlen csapat sem állt lõtávolságban az EuroLiga címvédõje ellen. Sajnos az utolsó 2 percet megint megnyomta a Moszkva és Taurasi klasszis megmozdulásainak köszönhetõen 51 – 61 állt az eredményjelzõn a negyedik játékrész elõtt.

A negyedik negyedben azért figyelt a Szpartak, az egyre inkább fáradó Szeged ellen folyamatosan növelték az elõnyüket. Taurasi mellett Fowles és Korstin is ízelítõt adott valós tudásából. A találkozó vége 58–77 lett, de a Szegedieknek egyáltalán nincs okuk bánkódásra, okosan kihasználták a vendégek könnyelmûsködéseit és ezzel egész Európa figyelmét felkeltõ eredményt értek el!

Eredmény

SZEVIÉP-SZEGED–SZPARTAK MOSZKVA-REGION (orosz) 58–77 (15–25, 13–14, 23–22, 7–16)

Hirdetés