Hirdetés
Archivum

Szegedi parádé a döntõ visszavágóján:

:

Hirdetés

Csodálatos negyedik negyedének köszönhetõen jelentõs különbséggel nyerte a Szeged a Sopron elleni alapszakasz rangadót. Székely Norbert együttese, hasonlóan az elmúlt három találkozójához remek kezdés után érhetetlenül összeomlott a végére.

Jól indult a Sopron számára a rangadó, hiszen 4 perc játék után 1-8-as, 8 perc után 9-19-es vendégvezetés állt az eredményjelzõn a bántóan üres szegedi sportcsarnokban. Nagyjából eddig is tartott a vendég remeklés, az elsõ 10 perc utolsó 2 percét a hazaiak bírták jobban. Fûrész Emõ és Németh egy-egy triplája beesett, így 17-21-es állás mellett mentek pihenni a csapatok.

A második negyed az elsõhöz hasonlóan alakult, a Sopron könnyedén ellépett ellenfelétõl.6 percen át minden megerõltetés nélkül tartották 8-9 pontos elõnyüket Székely Norbert lányai. Rengeteget hibázott ekkor a hazai csapat, 15 perc játék után kidolgozott hazai akciót nem is láthattunk. A vendégek sem remekeltek, de jól sültek dobásaik a triplavonalon túlról. Holt és Milovanovics remek távolija és Eördögh Edit 10 pontja garancia volt rá, hogy a félidõben a Sopron vezessen. Hogy nem lett nagy a különbség, azt a negyed utolsó 2 percében mutatott szegedi küzdõszellemnek köszönhettük. Ekkor a vendéglátó a Sopron buta személyi hibáinak hála 3 pontra zárkózott fel.

A harmadik negyed másolta az elsõ kettõt. A feldobás után pillanatok alatt megugrott az elmúlt három meccsét elveszítõ Sopron elõnye. 23. perc után 33-42 állt az eredményjelzõn. Ekkor Bencze Tamás remek taktikai érzékkel ismerte fel, hogy drasztikusan bele kell avatkoznia a mérkõzés menetébe. Taktikai jelleggel kiharcolt egy technikai hibát. Erre szokták mondani, hogy 19-re lapot húzott a szegedi mester, de ez most maradéktalanul bejött. A fáradtan mozgó Sopron csúnyán kizökkent, míg a Szeviép eztán egy fault határon mozgó keményebb védekezésre válthatott. Azt, hogy Milovanovicsék mennyire elveszítették fonalat, a szerb klasszis, majd 2 perccel késõbb Török Zoltán ügyvezetõ technikaija mutatta jól. A két komoly hiba érzékenyen érintette a bajnoki címvédõt. A vezetésbõl egy csapásra hátrány lett és ami a legfontosabb a lélektani fölény egyértelmûen a hazaiakhoz került. Az utolsó negyed elõtti 56-55-ös állás óriási izgalmakat ígért.

Most figyeltek a hazaiak és a negyedik 10 perc elején nem engedték el ellenfelüket, sõt… Fûrész Emõ triplája után 67-60-nál már Székely Norbert idõkérésétõl volt hangos a csarnok. Székely mindent megpróbált, hogy felrázza csapatát, de innen már nem volt visszaút, amikor 4 perccel a lefújás elõtt egy újabb Fûrész tripla után 10 pont fölé, 77-65-re módosult a különbség eldõlt a gyõztes a személye. Az utolsó percekben már azért küzdöttek a vendégek, hogy ledolgozható hátránnyal várják a tavaszi visszavágót. A vége 85-73 lett, megérdemelten nyert az egyre jobb formában pattogtató Szeged.

Szeviép-Szeged–MKB-Euroleasing Sopron 85–73

Hirdetés