Hirdetés
Archivum

Székely Norbert: a britek tudták, hogy mit kell tenniük ellenünk:

:

Hirdetés

Székely Norbert szövetségi kapitány szerint a britek tudták, hogy mit kell tenni a magyar csapat ellen, így 62-59-re nyertek a szerb-lett rendezésû nõi kosárlabda Európa-bajnokság csütörtöki belgrádi negyeddöntõjében.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Matusz Endre, az MTI különtudósítója jelenti:

A szakvezetõ elsõként arról beszélt, hogy a várakozásoknak megfelelõen szoros mérkõzésen vannak túl:

“Nagyon kevésen múlt. A britek tudták, hogy mit kell tenniük ellenünk, mi felkészültünk Fagbenlébõl, de nem tudtuk megállítani, ez volt az egyik kulcsmomentum. Az utolsó negyedben feljavultunk valamelyest, közelebb kerültünk az ellenfélhez, és volt esélyünk fordítani” – jelentette ki a szakember hozzátéve, nem használták ki igazán a nagy játékosokat a palánkok alatt.

A nyolcpontos Horti Dóra kifejtette, a három szünnap talán túl sok volt a csapat számára.

“Nem voltunk olyan agresszívek, mint eddig, a britek jobbak voltak, és megérdemelten nyertek. Remélem, minél hamarabb túltesszük magunkat ezen a vereségen, mert szombaton szeretnénk gyõzni, és kijutni az olimpiai selejtezõre” – fogalmazott a szülés után visszatért center.

A britek spanyol mestere, Chema Buceta közölte, Fagbenle remeklése mellett a fantasztikus csapatmunka volt a siker záloga.

“Az Eb elõtt el akartunk érni valamit, és megcsináltuk. Tudom, hogy jó játékosaim vannak, és büszke vagyok rájuk. Amellett, hogy elõször jutottunk be a negyeddöntõbe, elõször van ennyi újságíró a sajtótájékoztatónkon is” – fûzte hozzá tréfásan.

A csapat képviseletében Johannah Leedham azt mondta, senki sem gondolta volna, hogy eljutnak a kieséses szakaszig, de most már az olimpia is reális cél lehet a számukra.

“Nem játszunk gyönyörû kosárlabdát, de nem baj, ez így jó nekünk. Soha nem volt még ennyire motiváló és pozitív személyiségû edzõm, mint Chema” – jelentette ki könnyekkel a szemében.

A magyar válogatott a szombati, olimpiai selejtezõtornáért kiírt alsóházi rájátszásban Belgiummal találkozik. A nemzeti csapat tagjai a csütörtöki összecsapás végén a “Nem adjuk fel az olimpiát!” kiáltással köszönték meg a szurkolók támogatását.

Az Eb-rõl az elsõ hat helyezett – azaz az elõdöntõsök mellett az alsóházi rájátszás két gyõztese – vehet részt a jövõ februárban sorra kerülõ, 16 csapatos kvalifikációs tornán. Ennek során négy kvartettben küzdenek majd a csapatok, és mindegyikbõl az elsõ három jut ki a tokiói játékokra. Érdekesség, hogy a selejtezõtornán a tavaly világbajnok Egyesült Államok és a házigazda Japán is szerepel, noha õk már automatikusan kvótához jutottak, így a számukra nincs tétje a kvalifikációnak.

Hirdetés