Hirdetés
Archivum

Székely Norbert a februári Eb-selejtezõkrõl:

:

Hirdetés

Csütörtökön az M4 Sportnak adott hosszabb interjút Székely Norbert szövetségi kapitány. A teljes beszélgetés megtekinthetõ ITT. Az alábbiakban a fontosabb részletekbõl szemezgetünk.

A magyar válogatott szombaton 17 órától Oroszországot, majd szerdán 18 órától Litvániát fogadja a 2019-es Európa-bajnokság selejtezõjében. Székely Norbert a beszélgetés elején elmondta, hogy az ilyenkor elkerülhetetlen apróbb problémákon túl súlyos sérülés nem hátráltatja a munkát. „Minden rendben van. Kisebb problémával küzdünk csak, Cyesha Goree-nak volt egy agyrázkódás gyanús esete vasárnap. Õ is megérkezett hétfõn és tegnap már edzett is. Szabó Fannival van még egy kicsi probléma, a térde rakoncátlankodik. Tegnapi edzésen pedig Zele Dorinának sikerült egy rossz lépést tennie. Alapvetõen jól vagyunk, ezek egészen pici sérülések.” – fogalmazott a szövetségi kapitány, aki külön is kiemelte a csapategységet. Ennek megfelelõen klasszikus értelemben vett keretszûkítésre sem kerül sor.

„Nagyon összetartó csapatról van szó. Olyan kohézió van, hogy meg mertük azt lépni, hogy ezt a csapatot itt fogjuk végig tartani és csak a két mérkõzésre fogjuk kijelölni azt a 12 játékost, aki éppen aktuálisan játszani fog. Ez azt jelenti, hogy nem fogjuk csökkenteni a létszámot.” – jelentette ki a válogatott szakmai vezetõje.

Székely Norbert ezúttal is hangsúlyozta, hogy a novemberi és a februári 10 napban nagy átalakításokra a játékot illetõen nincs lehetõség. „Nagyon kevés idõ áll rendelkezésünkre és így nem is nagyon tudjuk átalakítani a taktikát. Amit az Európa-bajnokságon az elõzõ szövetségi kapitánnyal játszott a magyar válogatott, azt játssza most is. Próbálunk egy kicsit persze változtatni, de igazából a nyári program lesz az, amikor a saját szánk íze szerint tudjuk majd megváltoztatni azt, amit eddig játszottak.” – kezdte a kapitány, majd így folytatta:

„Alapvetõen nem igazán kellett és nem is tudtunk komoly változtatásokat eszközölni. Ez a csapat készen áll arra, hogy harcoljon, hogy megvívja ezt a két Európa-bajnoki selejtezõt és megpróbálja kivívni a kvalifikációt. Ez nem lesz egyszerû, jó csapatok ellen kell játszani. Be kel osztani az erõnket. Nagyon fontos lesz, hogy a két csapat ellen legyünk motiváltak és legyünk aktuálisan nagyon magas játékszinten. Jól mûködjenek a játékkapcsolataink. Két olyan csapat ellen játszunk, mely egyébként erõsebbnek tûnik, de a csapategység szempontjából mi vagyunk az erõsebbek.”

Arra a riporteri felvetésre, hogy a reális kvalifikációs esélyhez Litvánia ellen lényegében kötelezõ a gyõzelem, Székely Norbert így reagált: „Hozzáteszem, hogy még mindig nem tartom magunkat toronymagas esélyesnek, de ahhoz, hogy az Eb-re tudjunk kvalifikálni, ahhoz tényleg a litvánokat kell megverni. Az oroszok elleni meccs pedig azért fontos, mert abból fogunk belemenni a litvánok ellenibe. Nekünk nagyon fontos az, hogy az oroszok ellen olyan képet mutassunk, ami esélyt ad arra, hogy a maximumot hozzuk ki a litvánok elleni mérkõzésbõl is.” – összegzett a válogatott szakvezetõje.

A teljes beszélgetés megtekinthetõ ITT

Hirdetés