Hirdetés
Magyarország

Székely Norbert a leány utánpótlás-válogatott sikerekről:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Rendkívül sikeres nyarat tudhat maga mögött a hazai kosárlabdasport utánpótlásának leányszakága. Míg az U19-es válogatott hazai pályán vb-bronzérmes lett, az U20-asok a soproni Challenger-tornán diadalmaskodtak.

Az utanpotlassport.hu portál kérte Székely Norbertet, hogy értékelje az elért szebbnél szebb eredményeket, illetve a hazai képzés titkáról is tett említést a női szövetségi kapitány.

Arra, hogy egy világbajnokságon harmadik helyet szerezhet a magyar válogatott kosárlabdában, egyáltalán nem számítottunk, még a legmerészebb álmainkban sem vetődött fel ennek a lehetősége. Kiemelném, hogy 213 nemzeti szövetség szerepel a FIBA égisze alatt, így ez a bronzérem egy fantasztikus, történelmi sikernek számít. A lányok meccsről meccsre fejlődtek, és a kieséses szakaszhoz érve látszott az erőviszonyok alapján, hogy a mi válogatottunk mindenképpen a legjobb nyolc csapat közé tartozik. Ugyanakkor az amerikaiak után a következő tíz együttes között nagyon szoros volt a mezőny, és ki-ki mérkőzések döntöttek a továbbjutásról. A mieinket a kiemelkedő csapategység jellemezte az egész tornán, és ez bizonyult a siker kulcsának. A játékosok közötti elképesztő kohézió plusz energiákat szabadított fel, végig hittek egymásban és a stábban. Ez vezetett oda, hogy mind technikailag, mind taktikailag felvették a versenyt a világ legjobbjaival is.

– összegezte a szakember a benyomásait a debreceni Vb-ről, aki egyben arról is beszámolt, hogy miként mutat erőlelépést az itthoni képzés színvonala, mind leány és fiú ágon.

Az elmúlt évtizedben rengeteget fejlődött az utánpótlás-nevelésünk. Ha egy dolgot kellene kiemelnem, akkor az az, hogy a TAO-támogatás hatalmas lökést jelentett a sportágunknak, amely infrastrukturálisan is előrelépést hozott, és ehhez a minőségi szakmai munka is párosult. Az edzőképzésünk okvetlenül javult, és a felkészültebb szakembereknek köszönhetően a “műhelyek” egyre nagyobb számban nevelik ki a felnőtt szintre készen álló, képzett játékosokat.

– nyilatkozta Székely Norbert szövetségi kapitány.

A teljes összeállítás ITT olvasható.

Hirdetés