Hirdetés
Válogatott

Székely Norbert: “A legnagyobb erényünk a csapategység”:

:

Hirdetés

Daniel Calancea, Románia: “Elismerésem a magyar válogatottnak, jelenleg hatalmas a különbség köztünk. Nagyon-nagyon fiatal a csapatunk, hat játékosunk ezen az estén lépett pályára először a nemzeti együttesben, ketten tizenhét, ketten tizenkilenc, míg ketten huszonegy esztendősek. Nekik nyilvánvalóan nagyon nehéz volt helytállni a legmagasabb szintet képviselő rivális ellen.”

Székely Norbert, Magyarország: “Elégedett vagyok azzal, ahogy a csapat védekezett, ahogy hozzáállt ehhez a meccshez, mert az első perctől az utolsóig komolyan vette elsősorban saját magát, az ellenfelet pedig megtisztelte azzal, hogy végig hajtva annyira győzte le, amennyire csak tudta – értékelt a lefújás után Székely Norbert. – A legnagyobb erényünk a csapategység, örülök, hogy mindenki értékes játékperceket tölthetett a pályán. Ennek a mérkőzésnek a tapasztalataival úgy utazunk most Spanyolországba, hogy ott is nyerni akarunk, ami kosárlabdában a világ egyik legnehezebb dolga.”

Cyesha Goree, Magyarország: “Köszönöm a román csapatnak, hogy keményen küzdött negyven percen át és jó meccset játszott, a szurkolóinak meg azt, hogy nagyszerű atmoszférát teremtett a csarnokban. Remekül teljesítettünk, agresszíven jöttünk ki az első negyedre, már az elején jelentős előnyre tettünk szert. Szépen járattuk a labdát, huszonhat gólpasszt osztottunk ki, és rengeteg lepattanót szedtünk össze. Bár könnyűnek tűnhetett a meccs, nagy ellenállásba ütköztünk a román válogatott részéről, amely a legjobbját adta végig, és természetesen tisztában vagyunk vele, mi az, amiben fejlődnünk kell a spanyolok elleni mérkőzésig.”

Fotó: Girgász Péter/MKOSZ

Hirdetés