Hirdetés
Magyarország

Székely Norbert a nyári válogatott programról:

:

Hirdetés

Az utanpotlassport.hu portál Székely Norbert szövetségi kapitányt kérdezte a nyári válogatott programról.

A lapnak a szakember hangsúlyozta, hogy az utánpótlásban dolgozók véleménye alapján a világjárvány és az azzal járó leállás, korlátozó intézkedések “nincsenek drasztikus lelki hatással a kosarasokra.”

Nemrégiben olyan értekezleten vettem részt, amelyen pont ezt a témakört elemeztük. Első ízben a felnőtt női nemzeti együttesről beszélnék, amelynek nagyon nagy szüksége van a négyhetes nyári összetartásra; jól edzhető csapat, amely emberközpontú, ily módon elengedhetetlen a közös felkészülés. Visszakanyarodva: nyilván minden sportoló másképpen reagál a szituációra, általánosságban azonban elmondható, hogy senkit nem érintett jól. Az utánpótlásban dolgozó kollégák véleménye alapján állíthatom, a történtek nincsenek drasztikus lelki hatással a kosarasokra. Ettől függetlenül néhány fiatalnál előfordulhat, hogy jobban megviseli a helyzet. Én abban bízom, hogy ezt a nehézséget is megoldjuk együttes erővel.

– mondta Székely Norbert, majd hozzátette: a felnőtt válogatott június 29-én kezdi az összetartást, de a jövő évi korcsoport besorolások alapján az U16, az U18 és az U20 válogatottnál is zajlik majd a munka.

A tervek szerint június 29-én kezdődik a program − erre megkaptuk már a felhatalmazást a szövetségtől: a fiú és leány U16-os, U18-as, U20-as és felnőttválogatott egyhetes különbségekkel, egymást követve érkezik Székesfehérvárra, az MKOSZ edzőközpontjába. Ekképpen a következő hetek arról szólnak, hogy monitorozzuk az újabb fejleményeket a vírusról − az információkhoz igazítjuk azokat a szabályokat, amelyek megkövetelendőek a táborok biztonságos lebonyolításához.

Fotó: MKOSZ / Pókász Endre

Hirdetés