Hirdetés
Archivum

Székely Norbert bejelentette távozását Sopronból:

:

Hirdetés

A SportTV Mai helyzet címû mûsorában Székely Norbert bejelentette, hogy távozik Sopronból.

„Minden embernek, minden klubnak, minden közösségnek az életében eljön az a pillanat, amikor változtatni kell és azt gondolom, hogy ez eljött. Ez már napvilágot látott, így kimondhatom, hogy a következõ évben nem én folytatom a munkát Sopronban.” – fogalmazott Székely Norbert, aki elmondta, hogy február óta voltak jelei annak, hogy változás lesz a soproni kispadon.

„Február óta éreztem bizonyos jeleket, amik a személyem körül kialakultak, hogy nem feltétlenül én fogom folytatni. Errõl beszéltünk is a fõnökömmel. Mind a ketten szabad kezet adtunk a másiknak azzal kapcsolatban, hogy miként mozgunk tovább a következõ hónapokban. Nem ért igazából váratlanul a döntés. Az természetes, ha az embernek meg kell válnia valamitõl, ami nagyon fontos neki – és nekem ez nagyon fontos volt, mondhatom azt, hogy az életem egy nagyon nagy részét ölelte fel, szakmai pályafutásomban nagyon nagy rész volt -, ha ezt nem folytathatja vagy nem folytatja ilyen-olyan okok miatt, akkor az mindig fáj. Teljesen mindegy hova sodorja az embert az élet, az mindig fáj. Természetesen bennem van ez a fájdalom, de azt kell mondanom, alapvetõen megérett a pillanat arra, hogy mind a két félnek tovább kell lépnie.”

Székely Norbertet arról is kérdezték, hogy mi vezetett a váltáshoz. „A végkimenetelhez hozzátartozik az elõzõ 11 év. Az elõzõ 11 évben annyira sok minden történt, annyira sikeresek voltunk a klubnál – különösen abban a 7 évben, amikor én voltam a vezetõedzõ -, annyira sok minden átalakult ezen idõszak alatt, hogy megérett bizonyos kapcsolatrendszer arra, hogy változzon. A klub nekem és én is a klubnak, oda-vissza sokat köszönhetünk egymásnak, viszont februárban az látszódott, hogy valami már nem megfelelõen mûködik. Emiatt bennem nincsen hiányérzet. Kerek volt az egész, jó volt az egész, így lett vége ennek a történetnek. Én hiszek abban, hogy meg tud újulni a klub is és meg tud újulni Székely Norbert is, akinek most tovább kell mennie egy másik állomásra és meg kell néznie azt, hogy hogyan tud más helyzetben is érvényesülni.

A jövõvel kapcsolatban még a szakember is bizonytalan volt. „Nem akartam soha beskatulyázni magamat, a Sopron elõtti idõszakban nagyon sokat foglalkoztam férfiakkal. 29 évesen éretlenül kerültem a klubhoz, sok mindent tanultam, talán tõlem is tudtak tanulni. Most jön az a helyzet, amikor egy más közösségben is alkotni kell valamit.” – mondta Székely, aki értékes tapasztalatokkal távozik. „Nagyon fontos, hogy profizmust kaptam, pont azért, mert nekem azzal kellett foglalkozni, ami kifejezetten a szakmám. Ezt mindenképpen tovább fogom vinni. Ez idõ alatt én dupla annyit fejlõdhettem, mint edzõ, hiszen tényleg azzal kellet foglalkoznom, ami a feladatom volt. Az emberi kapcsolatok fontossága az, amit szintén tovább fogok vinni, ami nagyon jól mûködött az elmúlt egy évtizedben. Szakmailag pedig szintén sokat tanultam Kellérné Seres Évától és a klub többi alkalmazottjától, ezt is tovább kell vinnem.”

A soproni csapatból egy játékos tudott a változásokról. „Egy játékosom tudta. Az összes többi nem, illetve valószínûleg sejtették, de nagyon profi volt ebben az évben a csapatunk, elképesztõ munkát végeztek és nagyon komoly közösségi szellem is kialakult… Nagyjából sejtették, de nem voltak tisztában vele.” – összegzett a távozó szakvezetõ, aki szerint nagy búcsúzkodásra nincs szükség. „Érdekes a szituáció, szombaton lett vége a Magyar-Szlovák bajnokságnak és Kassáról hazaúton megejtettünk egy kisebb búcsúzkodást. Ez minden évben megvan, hiszen átalakulnak ezek a profi csapatok. Tudjuk azt, hogy egy páran maradni fognak, de tõlük sem kell igazán elbúcsúzni, mert az én szívem egy kicsit mindig soproni marad.”

Hirdetés