Hirdetés
Archivum

Székely Norbert értékelése a belgák elleni mérkõzés után:

:

Hirdetés

A magyar válogatott remek kezdés után alulmaradt Belgiummal szemben, így a 7-8. helyen zárt a 2019-es Európa-bajnokságon. Válogatottunk ugyan nem vívta ki az olimpiai selejtezõn való részvétel jogát, de összességében nem lehetünk csalódottak. Az elõzetes várakozásokat felülmúló eredményt értek el a magyar lányok. Székely Norbert szövetségi kapitány az M4 Sportnak értékelt hosszabban.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

“Ugyanott tartunk, ahol tegnapelõtt és az elõzõ napokban. Nagyon nehéz közvetlenül a mérkõzés után pontos diagnózist adni, hogy mi történt. Inkább fenntartom a jogot, hogy késõbb tegyem meg. Az biztos, hogy az elsõ félidõben Meesseman-t négy ponton tudtuk tartani, viszont Mestdagh-nak nagyon sok területe volt kívül és azokból jó százalékkal be is dobta a labdát.”  – kezdte visszatekintését Székely Norbert, majd így folytatta:

“A legfontosabb, hogy köszönöm mindenkinek, aki bízott ebben a csapatban. Ez a csapat megtalálta egymással a hangot, a stábbal a hangot. Köszönöm a stábnak, a szövetségnek, hogy kivívhattuk a jogot és eljöhettünk erre az Európa-bajnokságra. Szerintem méltóképpen képviseltük Magyarországot, ha az egészét nézzük. Nem szeretek egy út tekintetében egy-egy mérkõzést kiemelni. Az út egészét kell nézni és a magyar kosárlabdázás jó úton van. Ezt mi most megmutattuk az Európa-bajnokságon. Ott vagyunk Európa legjobb nyolc csapata között ismét, amire régen nem volt példa.” – összegzett a kapitány.

Székely Norbert természetesen érintette a belgák elleni meccset is. “Nem akarom kikerülni ezt a mérkõzést sem, de az már egy hosszabb elemzés kérdése. A magyar válogatott egy nagyon jó csapat ellen játszott, a legjobb csapat ellen játszott, akivel ezen az Európa-bajnokságon találkozott. A belga gárda most jóval elõrébb jár és ezt most megmutatta. Remélem, hogy ez a különbség hamar csökkenni fog és közelítünk a világ élmezõnyéhez. Ez a belga csapat ugyanis az élmezõnyhöz tartozik.” – mondta a szakvezetõ, aki nem titkolta vegyes érzéseit.

“Nehéz. Nyilván, ha az ember kikap, akkor van benne hiányérzet. Ha valaki elõtte azt mondja nekem az elején, hogy az 5-8. helyen fogunk zárni, akkor arra nagyon büszkék lettünk volna és aláírjuk. Jól játszottunk. Sokat és jól játszottunk. Tudtunk elõrelépni ezen az Európa-bajnokságon. Nagyon sok tapasztalatot szerzett ez a fiatal társaság ebben a 10 napban, sõt az elmúlt két hónapban. Biztos vagyok benne, hogy a következõ és és az azt követõ Európa-bajnokságon egyel magasabb kategóriába tud lépni. Nagyon várjuk a következõ Európa-bajnokságnak a sorsolását, amit most júliusban elkészítenek. Az olimpiai magasztos cél volt, de nem reális. Köszönöm mindenkinek aki ilyen helyzetet teremtett, hogy itt lehettünk.”

Arról is kérdezték Székely Norbertet, hogy mikor fog újra felhõtlenül örülni. “Amikor nyerünk, akkor nyilván. Most ez egy kényszeredettebb mosoly, de a szívem örül alapvetõen, hogy ilyen eredményt tudtunk elérni. Edzõt és a csapatát az eredmények igazolják vagy nem igazolják. A mi eredményünk az jó. Az, hogy a 7-8. helyen végeztünk azt mindenki aláírta volna. Egy vesztes mérkõzést nem fog az ember kitörõ örömmel fogadni, de ahogy megyünk elõre az idõben egyre jobban fogjuk látni milyen értéke van ennek.”

Hirdetés