Hirdetés
Archivum

Székely Norbert értékelése a britek elleni negyeddöntõ után:

:

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, a magyar válogatott 62-59-es vereséget szenvedett Nagy-Britanniától a 2019-es Európa-bajnokság negyeddöntõjében. A mérkõzés után Székely Norbert szövetségi kapitány az M4 Sportnak értékelt.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Elõször arról kérdezték Székely Norbertet, hogy miként éli meg a mérkõzést. “Nagyon nehezen. Maga az, hogy elveszíteni egy mérkõzést az nagyon nehéz. Nagy téttel bíró összecsapás volt, ez látszódott mindenkin. Messzemenõ következtetéseket azonban nem szabad levonni ebben a pillanatban. Vissza kell nézni és át kell gondolni. Utána kell olyan változtatásokat eszközölni, amely miatt a következõ mérkõzést meg tudjuk nyerni, mert az ugyanilyen fontos lesz. Kicsit más szemszögbõl is meg kell majd vizsgálni, mint a pálya mellõl a pillanatnyi döntések sorozatában.” – fogalmazott rendkívül higgadtan a szövetségi kapitány.

Arra a kérdésre, hogy milyenek az elsõ benyomásai a negyeddöntõrõl, Székely Norbert diplomatikusan röviddel a lefújás után még nem kívánt válaszolni. “Szeretném azt, ha pontos képünk lenne és azután mondanék valami konkrét dolgot. Senkirõl nem lehet rosszat mondani. Ez a csapat az utolsó leheletéig küzdött és megpróbálta visszahozni gyakorlatilag a lehetetlent. 10 pont körül állandósuló elõnye volt a briteknek, de ha a végén lett volna egy kis szerencsénk, akár meg is nyerjük a mérkõzést. Így is nagyon büszke vagyok erre a csapatra! Azt megmondani, hogy éppen adott helyzetben ki hibázott és mit lehetett volna másként csinálni, ahhoz hosszabb értékelõ munka kell.” – jelentette ki a szakvezetõ, akit a 29 pontos Temi Fagbenle kiemelkedõ teljesítményérõl is kérdeztek:

“Nem volt meglepõ, nagyon jó játékos, aki klasszis teljesítményre képes. Tudtuk azt, hogy nagyon nehéz lesz vele. Igazából szerettük volna a mi elõnyünkre változtatni ezt a helyzetet. Az Õ mozgékonysága a mi magasságunk ellen. Mi nem tudtunk dominálni a belsõ területen, õ pedig a mozgékonyságát nagyon jól használta ki és viszonylag jól is dobott.” – jellemezte a rivális legjobbját Székely Norbert, mielõtt a folytatásról kérdezték volna. Egy biztos, hogy az olimpiai selejtezõéért szombaton a britnél egy magasabban jegyzett csapat ellen kell pályára lépni. Ez a belga vagy a francia gárda lesz. Kérdés, lehet-e elõnyt faragni abból, hogy a rivális lesz papíron az esélyesebb.

“Remélem, de egyelõre ezzel a mérkõzéssel foglalkoztunk. El fog telni még két nap. Most el kell kezdenünk azon gondolkozni, hogy hogyan lehet továbblépni és ebbõl a helyzetbõl elõnyt kovácsolni. Valóban, ez is lehet egyfajta elõny.” – zárta értékelését a szövetségi kapitány.

Hirdetés