Hirdetés
Archivum

Székely Norbert értékelése a törökök elleni mérkõzés után:

:

Hirdetés

A magyar válogatott tét nélküli mérkõzésen 59-58-as vereséget szenvedett Törökországtól az Európa-bajnokság vasárnapi játéknapján. A C-csoportban élen végzõ csapatunk szövetségi kapitánya az M4 Sportnak értékelt a találkozót követõen.

„Nagyon furcsa mérkõzés volt számunkra. Bár egy Eb-n vagyunk, mégis csak egy felkészülési mérkõzésnek kellett tekintenünk. Mi a felkészülési meccsekben pedig nem vagyunk túl jók, a hétbõl hatot elveszítettünk, viszont rengeteg olyan információt gyûjtöttem a csapatról, amelyik majd sokat fog kamatozni a következõekben.” – mondta Székely Norbert, majd ezen visszajelzések kifejtésével folytatta:

„Jelen pillanatban az eredmény nem volt fontos, viszont ennek az Európa-bajnokságnak a következõ két mérkõzése biztos, hogy irtó fontos lesz számunkra. Kötelezõ volt ebben is gondolkodnunk. Nem beszélve arról, hogy a jövõt is építjük és ilyen meccsen különösen lehetett. Vegyesek az érzéseim. Örülök annak, hogy van tartásunk, hogy akárki ellen képesek vagyunk nagyon jó meccset játszani.”

Arra kérdésre, hogy miért vegyesek a kapitány érzései, Székely Norbert így válaszolt: „Azért vegyesek, mert kikaptunk. Kicsit gyorsabban kell támadnunk. Lassú egy kicsit a játék. Elemzés kérdése, le kell ülni a számítógép elé és megint megnézni majd ezt a mérkõzést, annak alapján lehet még többet mondani róla. Hangsúlyozom borzalmasan örülünk! Azért a célért, hogy Belgrádban ott leszünk a nyolc között, mindent be kellett áldoznunk ma.”

Székely Norbert hangsúlyozta, hogy pozitív visszaigazolásokat kapott a pályáról. „Jelen pillanatban sok oldalról kellett ezt a mérkõzést megközelítenünk. Ezért is volt furcsa mérkõzés, mert egy Európa-bajnokságon ilyen nem mindig van. Azért vagyok büszke erre a csapatra, mert azok a játékosok, akik eddig kevesebbet játszottak, megmutatták azt, hogy képesek magas szinten és motiváltan kosárlabdázni. Nagyon remélem azt, hogy a következõ két mérkõzésbõl tudunk egyet nyerni.”

A szövetségi kapitány azt is kiemelte, hogy a rotáció a tervei szerint alakult. „Ezzel a mérkõzéssel mi nagyon jól megfogtuk a lényeget. Én azt érzem, hogy azok a játékosok, akiknek fontos volt, játszatva vannak és nem estek ki a ritmusból. Nem rotáltuk le a teljes csapatot. Egy embernek kellett a teljes pihenõ, Õ Raksányi Krisztina, a többiek viszont játékban vannak. Jó edzésekkel a többiek ki fogják tudni pihenni magukat addigra, hogy csütörtökön és pénteken a legmagasabb szinten tudjunk teljesíteni.” – összegzett Székely Norbert.
 

Hirdetés