Hirdetés
Archivum

Székely Norbert: hiszek abban, hogy jó utolsó meccsünk lesz:

:

Hirdetés

Szombaton Belgiummal vív rájátszás mérkõzést az olimpiai selejtezõt érõ helyért a magyra válogatott Belgrádban 2019-es Európa-bajnokságon. Az MTI Székely Norbert szövetségi kapitányt kérdezte.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Matusz Endre, az MTI különtudósítója jelenti:

Székely Norbert szövetségi kapitány hangsúlyozta, hisz abban, hogy a magyar válogatott jó utolsó mérkõzést játszik a belgák ellen szombaton a szerb-lett rendezésû nõi kosárlabda Európa-bajnokság alsóházi rájátszásában, melynek gyõztese kijut az olimpiai selejtezõtornára.

“Nem nagyon tudok mást mondani mint tegnap belga kollégám, Philip Mestdagh, a csütörtök este még lehet a csalódottságé, de a mai nap már az utolsó meccsünkre való felkészülés jegyében telik” – mondta a szakvezetõ az MTI-nek a pénteki tréning után a Beograd Arenában. – “Tegnap este már elkezdtük a videózást, elterveztük a hátralévõ edzéseket, és persze megnéztük a leendõ ellenfél negyeddöntõjét” – sorolta a szakvezetõ a britekkel szemben 62-59-re elvesztett negyeddöntõ másnapján.

“A sportban talán kicsit könnyebb a negatív dolgokat feldolgozni, mert két napra rá már esély nyílik kijavítani, és hiszek abban, hogy jó utolsó meccsünk lesz holnap” – fejtette ki a kapitány, majd rátért arra, hogy a túloldalon van néhány kivételes képességû játékos, közülük is kiemelkedik Emma Meesseman, aki áprilisban tagja volt az Euroliga-címét Sopronban megvédõ orosz Jekatyerinburgnak.

“Õ a világ egyik legjobb játékosa, aki amellett, hogy remek kosárlabdázó, egyensúlyban is van fizikailag és lelkileg egyaránt. A meccs egyik kulcskérdése lesz, hogy vele mit tudunk kezdeni. A belga csapat kifejezetten stílusos és szép kosárlabdát játszik, de nekünk az õ testükön keresztül vezethet az út az olimpiai selejtezõbe” – tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy az Eb elõtt a csoportból való továbbjutás volt a cél, csütörtökön viszont már az elõdöntõ is elérhetõ közelségbe került, Székely Norbert azt mondta:

“A sport mindig újabb esélyeket ad, ez a szép benne. Megpróbálunk élni vele holnap.”

A magyar és a legutóbb Eb-bronzérmes belga válogatott a pénteki szünnapot követõen szombaton 12.30 órakor csap össze az olimpiai selejtezõtornáért kiírt alsóházi rájátszásban.

Az Eb-rõl az elsõ hat helyezett – azaz az elõdöntõsök mellett az alsóházi rájátszás két gyõztese – vehet részt a jövõ februárban sorra kerülõ, 16 csapatos kvalifikációs tornán. Ennek során négy kvartettben küzdenek majd a csapatok, és mindegyikbõl az elsõ három jut ki a tokiói játékokra. Érdekes, hogy a selejtezõtornán a tavaly világbajnok Egyesült Államok és a házigazda Japán is szerepel, noha õk már automatikusan kvótához jutottak, így a számukra nincs tétje a kvalifikációnak.

Hirdetés