Hirdetés
Archivum

Székely Norbert nyilatkozata a nyolcaddöntõk elõtt:

:

Hirdetés

Hétfõn és kedden rendezik a 2019-es nõi kosárlabda Európa-bajnokság nyolcaddöntõit. Eldõl, hogy a már biztosan nyolc közé jutott négy válogatott mellé mely csapatok csatlakoznak. Magyar szemmel Nagy-Britannia és Montenegró párharca a legérdekesebb, hiszen a mieink Belgrádban az onnan továbbjutóval mérik össze az erejüket. Székely Norbert szövetségi kapitányt hétfõn az M4 Sport kérdezte.

Azt már az interjú elején hangsúlyozta Székely Norbert, hogy eddig a figyelem középpontja nem a rigai ágon zajló küzdelmeken volt a csapatnál. „Egy kicsit követtük, de annyira nem. A fókusz saját magunkon és azokon az ellenfeleken volt, akik a csoportban jöttek szembe. Most el kell kezdeni elemezni. A mai meccsen eldõl, hogy ki lesz az ellenfelünk és akkor annak megfelelõen leülünk és megcsináljuk az elemzéseket.” – fogalmazott a kapitány, majd hozzátette: elsõsorban nem az a legfontosabb kérdés, hogy mely csapat lép tovább Nagy Britannia és Montenegró nyolcaddöntõjébõl.

„Összességében azt gondolom, hogy ez a csapat – mindegy ki jön szembe – mindig a maximumát akarja nyújtani. Ez most már beigazolódott három csoportmeccsen keresztül. Megpróbálunk most is így gondolkozni és a lehetõ legtöbbet betenni a közösbe egyénenként. Meglátjuk mi lesz. A saját magunk oldaláról próbáljuk megközelíteni a dolgot és nem az ellenfelérõl. Nyilván az elemzések által ki fognak derülni dolgok, amiket használnunk kell a mérkõzésen, de én azt gondolom, az egész Eb-n az kell, hogy jellemzõ legyen: a saját magunk útján járjunk, a saját magunk módszereit alkalmazzuk. Teljesen mindegy, hogy kivel játszunk, a belgákkal, angolokkal vagy éppen a legutóbb a törökökkel, azt járjuk, amit mi kitûztünk magunk elé.” – összegzett válogatottunk szakvezetõje.

Ennek megfelelõen igen diplomatikusan kitért azon kérdés elõl is Székely Norbert, hogy kit tart esélyesnek: „A spanyolokat és a franciákat a végsõ gyõzelemre, mert ez a két csapat kiemelkedik a mezõnybõl. Lehet, hogy a belgák és a szerbek is hasonló játékerõt képviselnek, aztán meglátjuk, hogy Anglia és Montenegró milyen lesz.”

Az az érdekes helyzet állt elõ, hogy a FIBA szakíró által összeállított erõsorrendben a torna elõtt Nagy-Britannia, Montenegró és Magyarország foglalta el az utolsó három pozíciót. Már most biztos, hogy ezen három gárdából az egyik elõdöntõt fog vívni Belgrádban.

„Csapatsport és az emberek, akik dolgoznak, azok tévedhetnek is. Ez benne van ebben. Ez a három csapat nyilván egy más szituációban, más helyeken máshol végezne. Örülök, hogy meg tudtuk cáfolni azt a papírformát amit Európa akkor még rólunk perspektívaként felállított. Remélem, hogy erre a következõekben tovább tudunk cáfolni. Ez a csapat megtette a maximumát. Sok lépcsõben haladt. Kezdve azzal a céllal, hogy 2017. novemberében nyerjük meg az elsõ selejtezõ mérkõzésünket Litvániában. Utána nyerjük meg a februári litván meccset, nyerjünk az albánok ellen, majd legyünk ott a csoportkörben az Eb-n, de tevõlegesen, hogy tudjunk meccseket nyerni. Aztán megnyertük a csoportot. Nagyon sok lépcsõn kell átmenni. Van még egy lépcsõ, erre így kell tekinteni.” – zárta esélylatolgatását a kapitány.
 

Hirdetés