Hirdetés
Magyarország

Székely Norbert reméli, hogy nyáron már elkezdhetnek dolgozni a korosztályos válogatottak:

:

Hirdetés

Mint ismeretes, a múlt héten minden idei nyári utánpótlás Eb-t törölt a FIBA Europe, tehát új helyzet állt elő a korosztályos válogatottaknál. Székely Norbertet, az MKOSZ utánpótlás szakmai koordinátorát kérdezte a hunbasket.hu, hogy így, ebben a helyzetben mik a tervek, milyen lépésekre készülnek.

Székely kiemelte: hivatalosan még semmiben semmilyen döntés nem született, de nem is születhetett, mert nem látni a koronavírus okozta helyzet végének időpontját. Hangsúlyozta, csupán saját vágyait oszthatja meg.

Ennek kapcsán elsődlegesen elmondta: szeretné, ha mindenki otthon maradna, és hogy minél kevesebb ember veszítse el életét, s munkáját. A korosztályos válogatottak jövőjével kapcsolatban azon reményének adott hangot, hogy nyáron már elkezdhetnek dolgozni a csapatok. Hozzátette: nem hátra, hanem előre kell nézni, tehát a munkát a 2021-ben versenyző korosztályos együttesekkel kell majd elkezdeni, magyarán az idősebb U16-os játékosoknak már az U18-as válogatottnál kell edzésbe állniuk. Hozzátette: az U20-as válogatottak idősebb évjáratú kosarasai sajnos önhibájukon kívül nem tudnak részt venni a koruk szerinti utolsó utánpótlás Eb-jükön, nekik felnőtt pályafutásukat kell elkezdeni felépíteni.

A FIBA Europe határozata értelmében minden 2020-as rendező országnak joga lesz jövőre megrendezni ugyanazt a tornát, ha igényt tart rá. Székely azt mondta: ez érdekes lehet hazánk esetében, hiszen Sopron rendezte volna az U20-as női Eb-t, így elvben ezt megrendezheti jövőre, ugyanakkor jövőre a női U19-es világbajnokság rendezési jogát is megkaptuk.

Székely Norbert még egyszer hangsúlyozta, amiket itt elmondott, azok saját személyes vágyai, tehát nem tekinthető hivatalos álláspontnak. Ettől függetlenül már nagyon várja, hogy legalább már látni lehessen a koronavírusos időszak végét, amikor már a szövetségben érdemi döntéseket lehet hozni az érdemi munka elkezdéséről.

Fotó: Székely Norbert

 

Hirdetés