Hirdetés
Archivum

Székely Norbert rövid helyzetértékelése az MKOSZ honlapján:

:

Hirdetés

Egy hete kezdte meg a felkészülést felnõtt válogatottunk a 2019-es nõi kosárlabda Európa-bajnokságra. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) hivatalos honlapján Székely Norbert, szövetségi kapitány adott rövid helyzetértékelést.


Forrás: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ)

Mozgalmas másfél hét áll a magyar nõi kosárlabda válogatott mögött. A június végén kezdõdõ szerb-lett közös rendezésû Európa-bajnokságra készülõ csapat most néhány napos pihenõjét tölti.

– Az Európa-bajnokságig hátralévõ idõben a keret játékosainak fizikai állapotát nagyjából egy szintre kell hoznunk, így az elsõ edzéseken az erõfejlesztõ eszközökkel igen sokat találkoztak a lányok – mondta a Hunbasketnek Székely Norbert szövetségi kapitány. – Persze a labda is elõkerült az edzéseken, ekkor elsõsorban a védekezés szerepelt napirenden.

Székely Norbert és stábja igyekszik ötvözni a pihenést és a munkát.

– Egy Európa-bajnokságon rendkívül nagy szerepe van egy csapat mentális állapotának, márpedig nekünk rögtön a szlovénok elleni elsõ mérkõzésen maximálisan oda kell tennünk magunkat, hiszen a továbbjutás szempontjából ez egy nagyon fontos összecsapás lehet. Így pihenési idõszakot is beiktattunk a felkészülésbe, hogy a monotonabb fizikális munka után ne legyen senki fásult, töltõdjenek föl a játékosok az otthoni környezetben, s mindenki a lehetõ legnagyobb bedobással tudjon dolgozni.

A nõi válogatott június elsõ napjaiban játssza le elsõ felkészülési mérkõzéseit, Raksányi Krisztáék Spanyolországban szerepelnek egy tornán.

– Elsõnek mindjárt Eb-csoportbéli ellenfelünkkel, Törökországgal találkozunk, majd az eredménytõl függõen vagy Lettország, vagy a házigazda Spanyolország vár ránk a második napon – mondta Székely Norbert.

A magyar lányok egy cseh tornán Csehország, Bosznia és Litvánia csapatával találkoznak, majd két hazai mérkõzés jön Fehéroroszország ellen a fehérvári MKOSZ-csarnokban, közvetlenül az Európa-bajnokság elõtt.

A magyar válogatott felkészülési mérkõzései:

Június 1. (Burgos, Spanyolország)
Magyarország – Törökország

Június 2. (Burgos, Spanyolország)
Magyarország – Spanyolország v. Lettország

Június 13-15. (Prága, Csehország)
Ellenfelek: Csehország, Bosznia-Hercegovina, Litvánia

Június 21. péntek, 18 óra (Székesfehérvár, MKOSZ-csarnok)
Magyarország – Fehéroroszország

Június 22. szombat, 16 óra (Székesfehérvár, MKOSZ-csarnok)
Fehéroroszország – Magyarország

Hirdetés