Hirdetés
Archivum

Székely Norbert rövid helyzetértékelése az MKOSZ honlapján:

:

Hirdetés

A burgosi tornát követõen pénteken folytatta a közös munkát felnõtt válogatottunk Székesfehérváron az MKOSZ Edzõközpontjában. A múlt heti spanyolországi erõfelmérõt egy részletes interjúban értékelte lapunknak Székely Norbert. A szövetségi kapitány most az MKOSZ honlapjának adott rövid helyzetértékelést. Az alábbiakban ez olvasható.

Fotó: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ)Fotó: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ)

Forrás: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ)

Ha nem is felhõtlen hangulatban, de gõzerõvel készül a nõi kosárlabda válogatott a szerbiai Európa-bajnokságra. A problémát néhány játékos sérülése okozza, így a június 13-án csütörtökön kezdõdõ prágai négyes tornán például jelen állás szerint nem fog játszani Studer Ágnek és Kiss Virág sem.

– Sajnos Studer Ági deréksérülése makacsabb a vártnál, õ nem tudott edzeni a spanyol torna óta sem – mondta a Hunbasket-nek Székely Norbert szövetségi kapitány. – Hozzá csatlakozik sajnos a szintén maródi Kiss Virág, így továbbra is lesznek hiányzóink.

Jó hír viszont, hogy a burgosi tornán megsérült Simon Zsófia és Dubei Debóra is rendbejött, így velük együtt tudta gyakorolni a védekezést a csapat. Ugyanis ebben a játékelemben vár Prágában látható javulást a szövetségi kapitány.

– Burgosban a védekezésünkkel nagyon elégedetlen voltam, de nem csak ezért foglalkoztunk az elmúlt napokban sokat a saját palánkunk alatti játékkal. Ennek ugyanis konstans módon erõsnek kell lennie az Európa-bajnokságon. A hiányzók miatt a támadójátékunk még nem lesz olyan, mint amilyenek a kontinenstornán szeretnénk, de a védekezésben elõrelépést várok a lányoktól az elõttünk álló felkészülési tornán – tette hozzá Székely Norbert.


A prágai torna programja:

Június 13. csütörtök, 18 óra: Csehország – Magyarország
Június 14. péntek, 15.30 óra: Bosznia-Hercegovina – Magyarország
Június 15. szombat, 15 óra: Magyarország- Lettország

Forrás: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ)

Hirdetés