Hirdetés
Archivum

Székely Norbert villámértékelése a pénteki csoda után:

:

Hirdetés

A magyar válogatott minden elõzetes várakozást felülmúlva 59-51-re legyõzte Olaszországot a 2019-es Európa-bajnokság második napján. Válogatottunk ezzel matematikailag is megnyerte a C-csoportot és biztosan ott lehet a negyeddöntõben Belgrádban. A pénteki mérkõzés után Székely Norbert az M4 Sportnak értékelt.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

“Ez egy csoda és most már másodszor csodáltuk meg a csapatot. Ha kellett támadtunk, mint tegnap, ha kellett védekeztünk, mint ma. A legfontosabb, hogy csapatként védekeztünk. NAGYBETÛS CSAPATKÉNT dolgoztunk együtt.” – kezdte nyilatkozatát érthetõen érzelmekkel telve Székely Norbert.

“Akkor is, ha nem tudjuk a figurát például, akkor is, ha rosszak az elmozdulásaink. Akkor is, ha elvétünk egy-két dolgot a lepattanónál, de csapat vagyunk! Úgy látszik, hogy van egy magyar szív és ez mindenkiben ott dobog. Nagyon jó érzés ennek a csapatnak a vezetõedzõjének lenni és én azt szeretném, hogy így csináljuk tovább. Adjunk bele ilyen energiákat, hogy képesek legyünk arra, hogy ezt a csodát fokozzuk.” – mondta a lefújás után az M4 Sportnak a szövetségi kapitány.

Az elsõ félidõt sokáig kézben tartotta a válogatottunk, majd a játákrész hajrájában egy 12-0-s futással fordítottak az olaszok. Székely Norbertet arról is kérdezték, hogy a szünetben milyen utasítás hangzott el.

“Azt mondtam, hogy 18 percig kiválóan játszottak. Úgy játszottak, hogy mi diktáltuk a ritmust. Nem volt túl nagy a különbség. A 10-et nem nagyon érte el, de mi diktáltuk a ritmust. Mi tudtuk irányítani a játékot, az utolsó két percben azonban lelassultunk. Azt kértem, hogy azt a sebességet, amit diktáltunk, próbáljuk meg a második félidõben ismét felvenni és a lányok felvették. Ez a csapat vevõ arra, amit kér tõle az ember. Ennél csodálatosabb egy edzõ életében nincs. Köszönöm a csapatnak!” – mondta a szakvezetõ.

A magyar válogatott három negyeden át nem értékesített triplát. Erre a felvetésre így reagált a kapitány: “Nem is tudtam ezt. A mérkõzés közben sok mindenre figyeltünk, lehet, hogy ez most pont így jött ki. Belül nagyon jók vagyunk, úgy néz ki. Megtalálták az összhangot a játékosok egymással. Mindenki feláldozza magát a csapat oltárán.”

A továbbjutással már biztosan versenyben maradtunk az olimpiai selejtezõt érõ helyek egyikéért. “Emlékeztek, amikor azt mondtam, hogy az a cél, szedjük fel a parkettát. Az a cél, hogy jussunk be a következõ körbe. Ezt most teljesítettük. Le a kalappal az egész társaság elõtt. A stábot is vegyük ide. Benne van a lehetõsége a selejtezõ elérésének, de nem mi vagyunk az esélyesek.” – mondta Székely Norbert, aki a késõbbiekben az MTI-nek már a belgrádi tervekrõl beszélt:

“Feljebb tehetjük a lécet, megpróbáljuk az olimpiai selejtezõt, ehhez a legjobb hatba kell jutni az Eb-n. Ez, ami itt történt, a csoda maga.” – mondta a szövetségi kapitány, mielõtt visszakanyarodott volna zárásul az olaszok elleni találkozóra és a törökök elleni folytatásra. “Csütörtökön megmutattuk, hogy tudunk támadni, ma pedig azt, hogy tudunk védekezni. Természetesen nem adjuk fel a törökök elleni meccset sem, legfeljebb nem kockáztatunk annyit vasárnap, kicsit másfajta rotációt alkalmazunk” – jelentette ki a szakvezetõ.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés