Hirdetés
Magyarország

Székesfehérváron edzett a tavaszi leállások alatt Mányoky Réka:

:

Hirdetés

Tavasszal a járványhelyzet miatt hazatért Székesfehérvárra az NKE-FCSM Csata játékosa Mányoky Réka, aki ez idő alatt Dávid Kornél Kosárlabda Akadémián állt edzésbe. Az intézmény honlapja erről készített egy összeállítást az U20-as válogatott játékossal.

Mikor kiderült, hogy újra lehet edzeni, felhívtam Gáll Tamást, hogy edzhetek-e a DKKA junior csapatával. Egyeztettünk az edzővel Bukics Zsolttal és gyorsan munkához is láttunk. Eleinte csak egyéni képzéseket kaptunk, amik – főleg a kihagyás után – meglepően kemények voltak, aztán szép fokozatosan csapatedzéseken is részt vehettem. Hálás vagyok a DKKA csapatának, hogy a nehéz időben visszakaphattam a kosárlabdát.

– nyilatkozta a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémián hivatalos honlapjának Mányoky Réka.

A DKKA egykori arról is beszélt, hogy bár kényszerűségből kellett hazatérnie, Fehérvár mindig is különleges helyen lesz a szívében:

Mindig is ide jövök majd haza. Már régóta nem itt élek, nem itt kosárlabdázom, de a családom mindig Fehérváron lesz. Nagyon sokat köszönhetek ennek a városnak, jól esik, hogy ilyen boldogan fogadtak vissza, és hogy segítettek a fejlődésemben.

Az NB I-ben tavaly debütáló bedobó, csapatával együtt sokat lépett előre a csonkára sikerült 2019-2020-as szezonban. Átlagosan már közel 18 percet tölthetett pályán, mely idő alatt 2,6 pontot, 1,6 lepattanót és gólpasszt átlagolt, 5,5-ös IBM mutatóval.

Klubja hivatalos honlapján is dicsérte a jövőre is biztosan Budapesten kosárlabdázó Rékát:

„A 2001-es születésű játékos jó szezont futott, mindössze egy mérkőzést kellett kihagynia a csonka idényben. A legtöbb védekezési mutatóban jelentősen előrelépett, az NKE-FCSM Csata rotációjának megbízható tagjává vált.”

A korosztályos-válogatott játékos az elmúlt időszakra visszaemlékezve azt is elmondta, a következő évadban mi mindenben szeretne még tovább fejlődni.

„Nagyon jól kezdtük a szezont, sok ki-ki meccsen győztesen jöttünk le a pályáról. Volt egy nagyobb hullámvölgyünk, de szerencsére a Magyar kupán már újra kiélezett meccset tudtunk játszani a Szekszárd ellen. Szerettünk volna érmet szerezni a bajnokság végén, a legnagyobb hiányérzetünk talán mégis az, hogy nem indulhatunk a Európa Kupában, pedig keményen dolgoztunk azért hogy ott legyünk. Jövőre újra megpróbáljuk! Remélem, szintén egy jó évet tudunk zárni és sikerül elérni a nemzetközi kupa szereplést. Személy szerint előre szeretnék lépni mind támadásban, mind védekezésben. Minél hasznosabb szeretnék lenni a csapat számára és egyre nagyobb önbizalommal játszani.”

Fotó: davidkornelakademia.hu

Hirdetés