Hirdetés
Archivum

Székesfehérváron edzõtáborozott a felnõtt válogatott:

:

Hirdetés

A két ünnep között Székesfehérváron rövid összetartáson vett részt a felnõtt válogatott.

A magyar válogatott Oroszországgal, Litvániával és Albániával szerepel egy csoportban a 2019-es Európa-bajnokság selejtezõjében. Kiválóan kezdte õsszel a sorozatot Székely Norbert együttese. Elõbb Litvániában sikerült bravúrgyõzelmet szerezni, majd hazai pályán a közönség maximális kiszolgálása mellett 137-48-as sikerrel érvényesítette a papírformát Albánia ellen a magyar együttes.

A selejtezõbõl a nyolc csoport-gyõztes és a hat legjobb második vívja ki a részvételi jogot a Lettország és Szerbia által közösen rendezett kontinenstornára. Ezek a szép õszi eredmények azt jelentik, hogy februárban hazai környezetben akár bebiztosíthatja a kvalifikációt nemzeti csapatunk. Ez nem lesz egyszerû feladat, hiszen elõbb február 10-én Oroszország, majd 14-én Litvánia ellen lép pályára Miskolcon a válogatott.

Hasonlóan a novemberi idõszakhoz, a februári Eb-selejtezõk elõtt sem kínál sok lehetõséget a versenynaptár a közös munkára. Gyakorlatilag négy-öt nap áll majd rendelkezésre az európai válogatottak számára az edzésekre. Nem véletlen, hogy több nemzetnél is tartottak, vagy éppen tartanak még a hétvégén is kisebb összetartásokat. Elsõsorban a taktikai elemek gyakorlására és az ellenfelek játékának feltérképezésére, elemzésre kínál lehetõséget a válogatott számára ez a pár nap.

„Februárban játszunk az oroszokkal és a litvánokkal hazai pályán. Azt megelõzõen lesz öt napunk, amikor erre a két mérkõzésre készülni tudunk.” – kezdte nyilatkozatát az M4 Sport hírmûsorában Székely Norbert szövetségi kapitány. „A realitás nem feltétlenül azt jelenti, hogy ebbõl a nagyon nehéz csoportból ott lesz a magyar válogatott az Európa-bajnokságon, de kell építenünk a jövõt, kell építenünk a jelent. Mind a kettõben úgy érzem, hogy elõre léptünk az elmúlt idõben. Az eredményeket azt gondolom, hogy nem kell magyarázni. Kettõbõl két mérkõzést nyertünk az Európa-bajnoki selejtezõben. Meglátjuk azt, hogy februárban hogy lesz. Ez a csapat nem lesz veretlen az idõk végezetéig, az biztos. Ettõl függetlenül nagyon örülünk annak, ami eddig történt és gõzerõvel készülünk arra, ami lesz.”

Hirdetés