Hirdetés
Utánpótlás

Székesfehérváron edzőtáborozott az U20-as válogatott:

:

Hirdetés

A felnőtt válogatottal párhuzamosan dolgozott Székesfehérváron az U20-as válogatott. Az utanpotlassport.hu Gáspár Dávid szövetségi kapitányt kérdezte a tapasztalatokról.

Egy olyan generáció került fel az U20-as korcsoportba, mely U16-os és U18-as világversenyeken kiemelkedő sikert ért el. Az elmúlt három évben minden nyáron két-két nagy torna szerepelt a programban.

Nyilván más-más támadási, védekezési és taktikai alapelvek érvényesülnek a különböző korosztályokban. Persze, ezek lépcsőzetesen épülnek egymásra, szóval éles változtatásra nem lehet számítani, ugyanakkor valamelyest komplexebb játékot várok. Ismerem a legtöbb lány erényét, kialakult képem van arról, milyen rendszerben kell őket szerepeltetni, melyikben érzik magukat komfortosabban. Ami szerencsés, hogy a korábban, velük foglalkozó mesterek edzői stílusa nem áll messze tőlem vagy éppen nem különbözik annyira, hogy teljesen mást várjak a kosarasoktól.

– mondta az utanpotlassport.hu portálnak Gáspár Dávid, aki az ismerkedésre helyezte a hangsúlyt.

Elsősorban meg kellett ismerkednem velük, hiszen több olyan játékos is kapott meghívót, akivel korábban még nem dolgoztam együtt, mi több, akadtak olyanok is, akik huzamosabb ideig eddig nem szerepeltek válogatottban. Emellett több játékformát gyakoroltunk, alapkapcsolatokból kiindulva építettük a védekezésünket és támadásunkat.

– tette hozzá a szakvezető.

Az U20-as válogatott játszott felkészülési mérkőzést a felnőtt nemzeti csapattal. Ezt Gáspár Dávid jó iramú csataként írta le az utanpotlassport.hu portálnak, melyen nagyon elégedett volt a mutatott játékkal.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA olvasható.

Fotó: MKOSZ

Hirdetés