Hirdetés
Magyarország

Szekszárdi siker az 54. Sió Kupán

KSC Szekszárd - NKA Universitas Pécs 94-74 (28-22, 23-23, 21-14, 22-15)

54. Sió Kupa
Szekszárd, Városi Sportcsarnok

KSC Szekszárd: Stanacev 12/9, Krnjic 6, Vojtulek 12, Holcz 3, Dudasova 7/3. Csere: Miklós 9/3, Horváth 8/6, Monroe 20, Boros 15/3, Szücs 2.

NKA Universitas Pécs: Smailbegovic 14, Rátkai 5/3, Weninger 9/3, Williams 7, Mérész 12/3. Csere: Laczkó 4, Halmágyi 3/3, Adenike 3, Szakolczi 2, Wallace 11/3, Kiss 4.

Fotó: Jantner Zsolt / KSC Szekszárd

Hirdetés

Az 54. Sió Kupa döntőjében a KSC Szekszárd 94-74-re legyőzte az NKA Universitas Pécs csapatát.

A rendkívül izgalmas bronzcsata után szépen megteltek a széksorok az 54. Sió Kupa döntőjére. A torna hagyományaihoz méltó hangulatban dobták fel a labdát. A találkozó egyik játékvezetője a visszavonuló Papp Péter volt, aki az összecsapást követően köszöntöttek is.

Nadija Smailbegovic két találatával a pécsiek kerültek kisebb lépéselőnybe. Az első szekszárdi pontok Ana Vojtulek nevéhez fűződtek. A folytatásban fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Szép triplákat rögzíthettünk Aleksandra Stanacevtől, Nikola Dudasovától és Weninger Virágtól. A nyíltsisakos és pontgazdag küzdelemben  már négy és fél perc után 15-12 állt az eredményjelzőn. Időkérés után is hasonlóan pontgazdag derbit láthattunk. Amikor Horváth Bernadett triplája célt ért, 24-22-re ment a KSC és ekkor még egy perc volt az első szakaszból. A negyed végén Miklós Melinda és Jacinta Monroe 28-22-re alakította az eredményt. A második negyed elején gyorsan megfelezték hátrányukat a pécsiek. Sőt, Mérész Beatrix 2+1-es megoldása után 32-31-nél mindössze egy pont választotta el a csapatokat.

Fotó: Jantner Zsolt / KSC Szekszárd

A második etap felénél Nadija Smailbegovic büntetőjével egy pillanatra a vezetést is átvették a pécsiek, de erre Aleksandra Stanacev triplája érkezett válaszul. A félidő utolsó négy percében is jellemzően a hazaiak jártak előrébb. A felkészülési időszakhoz képest szokatlanul feszült pillanatokat, töredezett mérkőzést láthattunk. A pécsiek vezetőedzője ennek hevében technikait is begyűjtött. Az utolsó percben a később MVP-nek megválasztott Boros Julcsi két találata – egy dupla és egy tripla -, illetve Laczkó Sára villanása érkezett. 20 perc után 51-45-re vezetett a KSC. Hazai oldalon Boros Julcsi 11 egyésgnél járt, míg a pécsieknél Nadija Smailbegovic 10-nél. A harmadik negyed elején is hasonlóan pontgazdag mederben haladt a küzdelem. A játékrész felénél a 10 egységet ostromolta a szekszárdi előny.

Fotó: Jantner Zsolt / KSC Szekszárd

A szekszárdi csapat élére Jacinta Monroe állt, aki egymaga hat pontot szerzett. Mellette Boros Julcsi három pontot ért el, de megszerezte első találatait Holcz Rebeka és Szücs Gréta is. A pécsiek Sydney Wallace vezetésével igyekeztek a lépést tartani. A negyed végére azonban kinyílt az olló: 30 perc után a Szekszárd 72-59-re vezetett. A játék képét jól leírja, hogy a teljes második félidőben a KSC a 29 mezőnykísérletéből 17-et értékesített, ami közel 60%-os mezőnymutató. A Pécs eközben 28-ból 11-et. A záró szakaszban gyorsan nőtt a különbség a felek között. A legnagyobb differencia 88-67-nél alakult ki. Becsülettel küzdöttek a pécsiek, a legfiatalabbak is kaptak lehetőséget, mint Szakolczi Dia és Halmágyi Kitti. Mindketten pontot is szereztek a záró szakaszban. Végül 20 pontos különbség mellett zárult a találkozó.

A Szekszárd 94-74-es győzelmet aratott az 54. Sió Kupa döntőjében. Zúgott a vastaps a hazai közönségtől, az újjáformálódó Szekszárd Theodoreán Alexandra és Mányoky Réka nélkül is két 90 pont feletti magabiztos teljesítménnyel hódította vissza a trófeát.

Fotó: Jantner Zsolt / KSC Szekszárd

Hirdetés