Hirdetés
Magyarország

Szekszárd – Csata mérkőzéssel indul az év:

:

Hirdetés

Szombaton este rendezik a 2021-es esztendő első bajnoki mérkőzését. Ezen 18 órától az Atomerőmű KSC Szekszárd és a Ludovika-FCSM Csata méri össze az erejét.

Két csapat december 2-án, kereken egy hónappal ezelőtt pótolta a nyolcadik fordulós őszi találkozóját. Akkor 99-78-as sikert aratott a Szekszárd a Ludovika Arénában. Éppen Keyona Hayes távozása után igyekezett rendezni a sorokat a fővárosi együttes. Az első félidőben eldőlt a győztes kiléte, amikor 57-37-re lépett el a Szekszárd. Mindkét fél sűrű decemberi időszakon van túl, így ebből a korábbi összecsapásból messzemenő következtetést nem szabad levonni.

A szekszárdiak ezt követően még öt győzelmet arattak decemberben. Ezen sorozatuk kedden szakadt meg, amikor 75-64-re alulmaradtak a Győr vendégeként. Az egész találkozót meghatározta az első negyedben kialakult nagy különbség, mely után többször felzárkózott a KSC, de döntő pillanatokban kimaradtak a lehetőségek. A vereség ellenére ez a szekszárdi keret komoly erőt képvisel, amely az ünnepi időszakban erős edzésmunkát végzett és erre építhet a folytatásban.

A Csatából decemberben kiesett sérülés miatt Lelik Réka. Azzal azonban, hogy év végén a BEAC és a PINKK ellen nem botlott Tursics Krisztián együttese, így őrzi helyét a tabella első harmadában, ami egy kifejezetten szép eredmény.  Ráadásul a korábbi hétemberes rotáció után a PINKK ellen 11 pályára lépő játékossal és 11 pontszerzővel tudott dolgozni a szakmai stáb.

Bár mindkét csapatnak ezen felül már csak két bajnoki meccse lesz januárban, de mégis nagyon eltérő helyzetben vannak az együttesek. A Szekszárd szerdán megvívja a Sopron elleni csúcsrangadót, amin sok minden eldőlhet az alapszakasz végkimenetelét tekintve. A hónap második felében pedig jön az Európa Kupa buborék. A Csata a Vasassal játszik két alkalommal, de emellett a február 13-án esedékes folytatásig lesz idő felkészülni a tavaszi feladatokra.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés