Hirdetés
Magyarország

Szekszárd – PEAC bronzcsata a Magyar Kupában:

:

Hirdetés

Vasárnap 17 órától a 2021-es Killik László Női K&H Magyar Kupa bronzmérkőzésén az Atomerőmű KSC Szekszárd és a PEAC-Pécs méri össze az erejét.

Lezárul járványhelyzet miatt zárkapus és formabontó módon szünnapok beiktatásával rendezett 2021-es Killik László Női K&H Magyar Kupa. A döntőben a Sopron Basket és az Aluinvent DVTK méri össze az erejét. Ehhez a részletes beharangozónk ITT olvasható. A finálé előtt azonban jön a bronzcsata, melyen a Atomerőmű KSC Szekszárd és a PEAC-Pécs küzd meg.

A harmadik helyért megvívott összecsapás minden évben különleges versenyhelyzet, hiszen minden klub életében egy ilyen szituáció máshol helyezkedik el. Idén például a Magyar Kupán a Szekszárd számára az igazán nagy erőpróba a Sopron Basket elleni elődöntő volt, de nyilván fontos lenne, hogy dobogóra állhasson. A PEAC pedig a saját szempontjából az elmúlt évek legnagyobb sikerét érhetné el.

Küzdelmes csatákat vívtak a héten a csapatok. A Szekszárd a negyeddöntőben a TFSE ellen hosszabbításra kényszerült, pénteken pedig a mezőnyből kiemelkedő soproni csapattal igyekezett nagy erőket mozgósítva felvenni a versenyt. A PEAC egylabdás végjátékban nyert a Cegléd ellen és vívta ki a négy közé jutást. A DVTK-val pedig egy küzdelmes meccsbe keveredett, ahol 12 pontos hátrányból felállva tette nyílttá a végjátékot.

A bajnokságban a két gárda október 3-án a nyitányon találkozott, akkor 87-76-ra nyert hazai pályán a Szekszárd. Ez annyira régen volt és azóta annyi minden történt, hogy ebből messzemenő következtetést nem lehet levonni. Legutóbb viszont február 13-án találkoztak a csapatok és akkor 54-51-re nyert a Szekszárd Pécsett. Az első félidőben a PEAC járt előrébb. A 29-25-ről induló harmadik negyedben fordítottak a szekszárdiak. Zeljko Djokic együttese 51-36-ra ellépett, de ezt követően 15-0-val egyenlített a PEAC. Erica McCall 16 ponttal és 13 lepattanóval dupla-duplát ért el, Studer Ágnes 13 pontot szerzett. A pécsieknél Kiss Virág és Szücs Réka 14-14 pontot jegyzett.

A Szekszárd a Magyar Kupán – és majd a bajnoki rájátszásban – tud az Európa Kupa meccseken látott szerkezetében játszani. Bár a Sopron ellen nem jött ki a lépés, de egy rendkívül sokoldalú és jól variálható keret áll rendelkezésre. Ez pedig egy ilyen tornarendszerű lebonyolítás harmadik játéknapján sokat érhet. Emlékezhetünk rá, hogy az Európa Kupa januári buborékjában is kiválóan reagált az ilyen terhelésre a csapat. A záró napon a Győr ellen gyakorlatilag a legjobbját mutatta. A PEAC idén a védekezésre épít, amit a kupán is megmutatott. Nagy kérdés viszont, hogy támadásban lesz-e extra teljesítmény. Talán ezen múlhat leginkább, hogy mennyire alakul ki szoros, éles meccs.

Fotó: Girgász Péter

Hirdetés