Hirdetés
Magyarország

Vereséggel kezdődött a Szekszárd számára a poreci torna

Famila Schio - Atomerőmű KSC Szekszárd 82-57 (16-12, 17-12, 29-15, 20-18)

Felkészülési mérkőzés
Porec, Horvátország
Tomic, Korach, Patacha.

Famila Schio: Dotto 9, Sottana 17/9, Mestdagh 9/6, Grigalauskyte 2, Gruda 14. Csere: Verona 10/6, Keys 9, Del Pero 7/6, Crippa 5/3, Andre.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer 2, Friskovec 4, Mányoky 6/3, Goree 8, Milics 12. Csere: Miklós 9/9, Bálint 6, Krnjics 6, Holcz 2, Vorpahl 2, Pop.

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd / kscszekszard.hu

Hirdetés

A horvátországi Porecben zajló felkészülési tornán az Atomerőmű KSC Szekszárd 82-57-re alulmaradt az olasz bajnoki ezüstérmes, Euroliga selejtezőre készülő Famila Schio-val szemben.

A Sio Kupához képest Studer Ágnes és Leslie Vorpahl is pályára léphetett az Atomerőmű KSC Szekszárd együttesében, igaz egyikük sem volt még maximálisan terhelhető. A talpsérüléssel bajlódó Gereben Lívia játékára viszont továbbra sem számíthatott Zeljko Djokic. Az első negyedben nem alakult ki nagy különbség a felek között. Kemény csata bontakozott ki, mely során pár ponttal jártak előrébb az olaszok. 10 perc után végül 16-12-re vezettek Sandrine Grudáék.

A második szakasz elején 3-5 egység között mozgott a differencia. A félidő hajrájában tudott valamivel jobban elszakadni a Schio. Ennek megfelelően a nagyszünetben 33-24-es előnnyel gazdálkodhattak. A döntést a harmadik negyed hozta el. Az olasz gárda agresszív védekezése ellen több eladott labdája is volt a Szekszárdnak, amiből a rivális könnyű pontokat szerzett. A játékrész felénél már 50-29-re ment a Schio. A 62-39-ről induló záró szakasz ismét kiegyenlítettebb játékot hozott, mely során őrizte 20 pont feletti előnyét a rutinos olasz csapat.

Fotó: familabasket.it

A Szekszárd legeredményesebbje a 12 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát elérő Nikolina Milic volt. A Schio-nál Giorgia Sottana jutott 17 egységig. Folytatás vasárnap 19 órától a Krasznojarszk ellen.

Tapasztalt játékosok ellen léptünk pályára, akik minden védekezésbeli hibánkat büntettek, a másik oldalon pedig nagyon agresszívan játszottak. A második félidőben Studer Ágicát nem játszattam, mert nem akartuk túlterhelni a bokáját. Emiatt irányítóként Leslie Vorpahl kapott több játékidőt, aki az elmúlt időszakban sérülés miatt szintén sokat kihagyott. Huszonhárom eladott labdánk volt, ami ezen a szinten sok. Nagyon kevés az időnk az Euroliga-selejtezőig, ezért ezen és az agresszív védekezés elleni játékon gyorsan javítanunk kell.

– értékelt Zeljko Djokics az Atomerőmű KSC Szekszárd honlapján.

Az olaszok görög vezetőedzője George Dikeoulakos így látta az összecsapást: “A felkészülési mérkőzéseken nem az eredmény a lényeg, hanem hogy lássuk, mi az ami működik, és mi az, ami nem. Próbálunk felkészülni a két hét múlva kezdődő Euroliga-selejtezőre. Hasznos mérkőzés volt, mindkét csapat nagy agresszivitással játszott, ami jó dolog. Mindannyian messze vagyunk még a száz százalékos tudástól, ami ilyenkor még természetes, de úgy érzem, hogy én talán most jobban örülhetek a látottaknak, mint az edző kollégám.”

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd / kscszekszard.hu

Hirdetés