Hirdetés
Magyarország

Szekszárd – Vasas találkozóval zárul az év:

:

Hirdetés

Hétfőn rendezik a 2019-es esztendő utolsó bajnoki találkozóját. Ezen az Atomerőmű KSC Szekszárd vendége a Vasas Akadémia lesz.

A hétfői találkozóra mindkét csapat sikerélményből érkezik. A Szekszárd játéka december közepére szépen összeállt. A fontos Európa Kupa sikerek mellett a Ceglédet 97, a Győrt 102 pontot elérve verte Zeljko Djokic együttese. A zalaegerszegi 72-56-os győzelem során pedig a második félidő hozott kiemelkedően eredményes játékot. Azt a 20 percet 43-20-ra nyerte a KSC. Akár a németországi siker még a hónap elejéről, akár a zalaegerszegi meccs azért jelentős, mivel áttört az a gát szekszárdi oldalon, hogy korábban idegenben kevésbé jött ki a lépés. A ZTE ellen például a 16 gólpasszra és a 11 szerzett labdára mindössze 15 leadott labda jutott. A 43%-os mezőnymutatóval, illetve a 35 lepattanóval, amiből 11 volt támadó, egy kifejezetten stabil és egységes teljesítménynek tekinthető a KSC oldaláról. Ha ezeket az arányokat tudja állandósítani a szekszárdi gárda, akkor eredményes folytatás elé nézhet.

A Vasas Akadémia a Győrt múlta felül 75-74-re. Ez már a negyedik sikerük volt Földi Attila tanítványainak, amivel gyakorlatilag két üldözőjét (BEAC, PINKK) jelentősen leszakította és tartja a lépést a sűrű középmezőnnyel. Nagy fegyvertény volt a Győr elleni siker alkalmával, hogy 15 pontos hátrányból sikerült talpra állni. Tette mindezt úgy a fővárosi együttes, hogy közel kétszer annyi szerzett labdája volt, mint ellenfelének. Ráadásul nyerte a lepattanócsatát is. Különösen a 14 támadó-lepattanó és a második esélyből elért pontok jelentősége a hangsúlyos. A Szekszárdhoz hasonlóan a Vasas is elmondhatja, hogy decemberre erősödött az összhang. Nagyon jól illeszkedik a Fraser, Murray kezdős dinamizmusa a magyar mag küzdőképességéhez. Ez szervezett védekezéssel párosulva komoly stabilitást ad.

Ahogy a hétvégi meccseknél is kiemeltük, az ünnepek közötti forduló nehéz versenyhelyzet. Mindig kérdés, hogy a sportforma, a koncentráció miként alakul. Összességében a Szekszárd esélyesként várja az év utolsó bajnokiját, de a Vasas többször bizonyította, hogy bárkire veszélyes lehet.

Hirdetés