Hirdetés
Magyarország

Szekszárd – ZTE párharc a Magyar Kupa elődöntőjében:

:

Hirdetés

Pénteken 19 órától a ZTE NKK és az Atomerőmű KSC Szekszárd mérkőzik a Magyar Kupa elődöntőjében.

A csütörtöki negyeddöntők alkalmával a ZTE NKK Janius Ndiba elvesztése után drámai egylabdás végjátékot nyert az UNI Győr – MÉLY-ÚT ellen. Az Atomerőmű KSC Szekszárd pedig kiemelkedő harmadik negyeddel búcsúztatta az NKE-FCSM Csatát. A bajnokságban a Szekszárd és a ZTE szeptember végén és december végén mérte össze az erejét. Az első meccset 89-62-re, a másodikat 72-56-ra húzta be a szekszárdi gárda.

Nem szabad a bajnoki mérkőzésekből messzemenő következtetést levonni. Ezt jól megmutatta a csütörtöki játéknap. A kupa mindig speciális versenyhelyzet. Bár azt érdemes kiemelni, hogy mindkét bajnoki találkozón uralta a festéket a KSC, több szerzett és kevesebb eladott labdája volt, ahogy a gólpasszok számában is dominált. Mindkét alkalommal hatékonyan védekezett a Szekszárd, 31%, illetve 37%-on maradt a ZTE mezőnymutatója. Ezek a tényezők az elődöntőben is esélyessé teszik Zeljko Djokic tanítványait.

A negyeddöntő teljesítménye mindkét csapat esetében szépen illeszkedik az elmúlt hetek játékához. A Szekszárd kiemelkedő formában tért vissza a válogatott megszakítás után. A jó védekezése mellett a harmadik negyedtől a Csata ellen ismét kiemelkedő formát mutatott támadásban. A szünet óta lejátszott hat meccséből ötször 80 pont felett teljesített. A csütörtöki negyeddöntőben a Csata ellen a második félidő extra dobóformája, a kilenc tripla mellett a 41-23-ra nyert lepattanócsata, különösen a 12 támadó-lepattanó hozott sokat. A ZTE februárban két győzelmet és két vereséget jegyzett, mielőtt megérkezett volna a kupára. Hayes és Burkholder továbbra is extra villanásokat hoz, a zalaegerszegiek erőssége azonban, hogy a magyar magból is többen elő tudnak lépni vezérré, de Andela Delic-nak is akadnak ponterős meccsei.

A pénteki elődöntő kapcsán sok múlik azon, hogy a Szekszárd mennyire tudja érvényesíteni a domináns támadó-játékát. Ha ez sikerül, akkor ismét favorit. A ZTE kapcsán óriási kérdés lesz, hogy Janis Ndiba kiválására miként reagál keret, ahogy az is, hogy az utolsó másodpercekben elért siker érzelmi többlete után 24 órával fel lehet-e mégegyszer hasonló szintre pörögni. Sok a kérdőjel, de a két csapat decemberben is három negyeden át szoros küzdelmet vívott és bízzunk benne, hogy ez az elődöntő is egy izgalmas, közönségszórakoztató összecsapás lesz.

Fotó: MKOSZ – Rébay Viktor

Hirdetés