Hirdetés
Magyarország

Szekszárdi helyzetértékelés a szezon rajtja előtt:

:

Hirdetés

Az M4 Sport kosárlabda magazinjában az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatának felkészülésérül is láthattunk riportot.

A szekszárdi csapathoz a távozó Ivana Dojkic, Kiss Virág, Tyaunna Marshall és Marie Ruzicková helyére Zala Friskovec (Csata), Goree Cyesha (DVTK), Maja Skorics (DVTK), Szabó Fanni (PEAC) és Zele Dorina (DVTK) érkezett.

Elég korán összeállt a csapatunk. Gyakorlatilag már áprilisban készen volt a keretünk. A külföldiek kiválasztásánál azt a cél fogalmaztuk meg, hogy olyan légiósokat igazoljunk, akik játszottak a magyar bajnokságban, ismerik a közeget. Magyar játékosokat is szerződtettünk, hogy bővebb rotációval rendelkezzünk.

– mondta az M4 Sportnak a csapatépítésről Szabó Gergő ügyvezető, akit a nemzetközi kupaszereplésről is kérdeztek. “Csalódottak voltuk, úgy állítottuk össze a keretet, hogy az Euroligában el tudjunk indulni és mérkőzéseket tudjunk nyerni. Sajnos rajtunk kívülálló okokból így alakult. Marad az Európa Kupa, amennyiben lesz és optimisták vagyunk: próbálunk minél jobb eredményt elérni, mint a korábbi években.” – tette hozzá.

Az új érkezők kapcsán Theodoreán Alexandra, csapatkapitány úgy fogalmazott a riportban, hogy azt tapasztalja: otthon érzik magukat és élvezik a közös munkát.

A járványhelyzet rendkívüli bizonytalanságot hoz a mindennapokba. Djokics Zseljko vezetőedző is erről nyilatkozott az M4 Sportnak:

Minden bizonytalan. Mi szeretünk minden lépést megtervezni, de most nagyon nehéz tervezni. Ne adj’ isten, hogy valaki pozitív legyen, utána karanténba kerül és meg kell állítani a munkát. Bizakodó vagyok, hogy lehet dolgozni. Teljesen új légiós kontingens jött. Az edzőnek a legnehezebb, de a legszebb dolog, őket gyorsan beépíteni a csapatba. A szakmai stábba is érkeztek új emberek. Új másodedzőm van, Horváth Zsófia és új fizioterapeuta jött. 

Gereben Lívia visszatéréséről is kérdezték a szakvezetőt: “Fontos, hogy legyen türelmes saját magával. Nagy öröm, hogy itt van velünk. Ez extra. Én hiszek benne, hogy utoléri saját magát és nem csak utoléri, hanem tovább fejlődik.” – mondta Djokics Zseljko.

Gereben Lívia is a türelem fontosságát emelte ki.

Tanultam a tavalyi évből. Az egészség a legfontosabb és ha bármi történik, akkor nem fogom hajtani magam. Muszáj türelmesnek lenni. Én szeretek olyan célokat kitűzi magamnak, amiket nehéz megugrani, de mindenképpen azon vagyok, hogy ez megtörténjen. Meglátjuk, hogy alakul.

– mondta Gereben Lívia, aki azt is elárulta: Djokics Zseljko a szezon második felét tűzte ki célul, de szeretne előbb nagyobb lehetőséget kapni.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd