Hirdetés
Magyarország

Szekszárdi helyzetjelentés Szabó Gergőtől:

:

Hirdetés

Az Atomerőmű KSC Szekszárd honlapján Szabó Gergő, ügyvezető adott helyzetjelentést a klubot érintő legfrissebb hírekről.

Mi a legfrissebb hír, amiről be tudsz számolni?

A legfontosabb, hogy pénteken lejár a hatósági karantén, hiszen múlt szerdán lett pár pozitív eredmény.

Kikről van szó?

Cyesha Goree, Szabó Fanni és Erica McCall produkált pozitív tesztet. Cyesha és Fanni tünet nélkül átvészelte a betegséget, Ericának voltak enyhe tünetei. Sajnos a karantén alatt másoknál is jelentkeztek tünetek, ezeket a játékosokat folyamatosan teszteljük.

Mi a helyzet a dél-szláv különítménnyel?

A két szerb válogatott, Maja Skorics és Szara Krnjics hazautazott és otthonukban töltötték a  karantént, s valószínűleg a napokban csatlakoznak a nemzeti együtteshez, de természetesen mielőtt ez megtörténik, újra tesztelik őket. Az ujjsérüléséből felépülőben lévő szlovén Zala Frsikovec is hazájában rehabilitál.

Mi a helyzet a vírust elkapó stábtagokkal?

Vezetőedzőnk, Djokics Zseljko és gyúrónk, Fekete Krisztián elég beteg volt, komolyabb tüneteket produkáltak, de szerencsére mindketten jobban vannak már. A fiatalok a jövő héten edzésbe állnak a B- és a junior csapattal, Studer Zsuzsa és Harsányi Mária szakmai felügyelete mellett.

Mi lesz a magyar válogatottakkal? Székely Norbert szövetségi kapitány együttese 6-án edzőtáborba vonul Székesfehérváron, majd november 14-én Hollandiával mérkőzik az Európa-bajnoki selejtezőben, az amszterdami buborékban. Oda ki utazik a mieink közül?

Azt majd a kapitány eldönti. Mindenesetre Goree, Zele Dorina, Studer Ágnes és Bálint Réka mellett Gereben Lívia kapott meghívót az edzőtáborba. Zele és Bálint tesztje negatív lett, Studer legfrissebb tesztjére még várunk.

Hogyan látod, mikor folytatódhat az érdemi munka?

A tervek szerint november 18-án érkezik vissza mindenki Szekszárdra és ha minden akadály elhárul, akkor elkezdhetjük az újbóli felkészülést a bajnokságra… Mert ezzel a szünettel egy kisebb mikrociklus indul majd újra. Eddig négy meccset halasztottunk el, a Sopron, a Csata, a Cegléd és a BEAC ellenit, ezek pótlása egyeztetés alatt áll. A legoptimálisabb esetben december 4-én a PINKK ellen itthon újra játszhatunk.

Immár új előírások szerint…

Igen, a kormányrendeletekre reagált a szövetség, valóban új szabályok lépnek életbe.

Erről mesélnél bővebben?

Ha addig nem változik az előírás, akkor az előzetes, de még nem végleges számítások szerint előreláthatóan 400-450 néző lehet majd a csarnokban, vagyis mindenki nem jöhet be. Elsőbbséget élveznek VIP-bérletesek, a helybérlettel és bérlettel rendelkezők, illetve azok, akik elővételben váltanak jegyet. Ha ezek után még lesz szabad kapacitás, akkor jöhetnek a tiszteletjegyesek és a helyszíni értékesítés.

Fotó: Jantner Zsolt

Hirdetés