Hirdetés
Hirdetés
3x3

Szekszárdi siker a DECATHLON B33 U18-as bajnokságon:

:

Fotó: B33 Tour

Hirdetés

Szombaton került sor a DECATHLON B33 U18-as bajnokság döntőjére. Az aranyérmet az Atomerőmű KSC Szekszárd csapata szerezte meg.

A résztvevő hat együttest két csoportba osztották. Az A-csoportot a Vasas Akadémia nyerte a Miskolci Vadmacskák “B” és a Kiss Lenke KA együttese előtt. A “B” jelű trióban az Atomerőmű KSC Szekszárd végzett az élen. Mögötte a Miskolci Vadmacskák “A” és az MTK végzett.

Az elődöntőben a Miskolci Vadmacskák “A” 19-11-re verte a Vasast, míg a Szekszárd 19-7-re a Miskolci Vadmacskák “B” együttesét. A döntőben 11-7-es szekszárdi siker született.

A győztes csapatot Holcz Rebeka, Németh Lili, Sámóczi Zsófia, Sinka Noémi és Berekali Petra (2. forduló) alkotta.

Studer Zsuzsa, edző az Atomerőmű KSC Szekszárd honlapján az alábbiak szerint értékelt:

Az első B33-as fordulót 2021. május 30-án játszottuk Budapesten, ahol sikerült öt meccsből az összeset megnyerni, így mi lettünk a forduló győztesei. A másodikat június 12-én játszottuk, amikor nem tudtunk teljes csapattal menni, mert Holcz Rebekának volt egy apróbb sérülése, és nem szerettük volna, ha esetleg rásérül, ezért Berekali Petra jött el helyette. Szeretném Petrát külön kiemelni, mert csapatunk egyik legjobb embere volt, és sokat tett azért, hogy megint döntőt játszhassunk. Sajnos nem sikerült nyernünk a Vasas ellen, így akkor a második helyen végeztünk. Szombaton, június 19-én játszottuk a bajnoki döntő fordulót, ahol szerencsére megint teljes csapattal állhattunk ki. Nagyon motiváltak voltak a lányok, látszódott rajtuk, hogy rettentően meg szeretnék nyerni az U18-as B33-as bajnokságot. Ennek meg is lett az eredménye, mert az összes meccsünket sikerült megnyerni, és miénk lett az aranyérem! Nagyon büszke vagyok a csajokra, és gratulálok nekik!”

Hirdetés