Hirdetés
Archivum

Szekszárdi várakozások a bajnoki döntõvel kapcsolatban:

:

Hirdetés

Csütörtökön kezdõdik a bajnoki döntõ párharc az Atomerõmû KSC Szekszárd és a Sopron Basket között. Az M4 Sport kosárlabda magazinjában Szabó Noémi, a szekszárdi klub szakmai és sportigazgatója volt a vendég, akit természetesen a fináléval kapcsolatos várakozásairól is kérdeztek.

A bajnoki elõdöntõ párharcot a Szekszárd 2-0-ra nyerte a ZTE NKK ellen. A második találkozón Zalaegerszegen Mansaré Manty utolsó másodperces találatával tudott nyerni a kupagyõztes. „A padon Szabó Gergõ klubigazgató mellett ültem és 8.9 másodperccel a vége elõtt azt mondtam, hogy „akkor harmadik meccs jön, készülhetünk”. Én szinte el sem hittem. Amikor Zeljko becserélte az utolsó 1.2 másodpercre Manty-t, akkor már rémlett nekem ez a régi 1-es figura. Ez egy alapvonalas bedobás volt, amikor Teja Oblak adott egy üres elzárást Mansaré Manty-nak, aki belépett a palánk alá. Ezt egyedül Manty tudja megcsinálni a szekszárdi csapatban, hogy gyakorlatilag a levegõben kapott labdából kosarat szerezzen.” – idézte fel a sorsdöntõ pillanatokat Szabó Noémi, aki a bajnoki fináléval kapcsolatos várakozásait az alábbiak szerint foglalta össze:

„Úgy gondolom, hogy a szezon során bebizonyítottuk, sokkal mélyebb rotációval rendelkezünk, mint a Sopron. Ez biztosan elõny lesz. Van egy nagyon komoly két éve együtt dolgozó magyar gerinc, amit hat válogatott kerettag játékos alkot. Õket Zeljko és Borisz nagyon szép rotációban forgatott végig. Mi ebben hiszünk és bízunk. A Sopront ebben a szezonban háromból kétszer legyõztük. Egyszer az alapszakaszban hazai pályán, egyszer pedig a soproni kupadöntõben. Akkor már nem volt a fiatal-szabály, így négy légiós lehetett a pályán. Én úgy érzem mindezeket latba véve esélyesebben fogunk pályára lépni, mint tavaly. Másodszor nyertünk alapszakaszt, másodszor fogunk a Sopronnal döntõt játszani. Az elsõ találkozónak rendkívüli jelentõsége lesz telt ház elõtt. Ez tavaly agyonnyomott minket. Akkor még nem szoktak hozzá a lányok a TV-hez, a rengeteg nézõhöz. Úgy gondolom, hogy ezt az energiát ezúttal biztosan pluszra fogjuk tudni fordítani.”

Szabó Noémit kérdezték arról is, hogy össze lehet-e hasonlítani az idei menetelést a tavalyival. „Egyénileg és csapatszinten minden magyar játékosunk sokat fejlõdött. Jól sikerültek a légiós-igazolásaink is. Tapasztalatban fejlõdtünk rengeteget. Megízleltük, hogy a Sopront Sopronban is le lehet gyõzni. Azt, hogy a közönségünk milyen erõt és energiát ad nekünk, már egész évben szokhatták a lányok. Ezeknek az összeadódása eredményezhet egy nagyon színvonalas döntõt. Nem szeretnék nagyon a Sopronnal foglalkozni, de azt érdemes megemlíteni, hogy gyakorlatilag hét embert rotált Iniguez mester. Három vagy akár öt mérkõzést lejátszani hét emberrel úgy, hogy a többiek epizódszereplõként léphetnek pályára, az biztos, hogy a mi javunkra szolgál és nekik hátrányt jelent.” – összegzett a szekszárdi sportigazgató.

A beszélgetés során szóba került Studer Ágnes teljesítménye, aki a ZTE elleni párharcban extra triplákkal emelkedett ki. „Zeljko azt sulykolja Ágicának, hogy Európa-klasszis irányítót szeretne belõle faragni. Mindig mondja neki, hogy azokat a helyzeteket vállalja el, amikor senki más nincsen helyzetben. Neki az a feladata, hogy szervezze a játékot, kiszolgálja a társait. Akkor vállalja el ezeket a dobásokat, ha nagyon kell. Az õ játékában kicsi korától fogva, illetve a Zeljkóval való közös munka során beleivódott ez, hogy ilyen szituációból bátran elvállalja ezeket a hárompontosokat és ilyen tét mellett tudja a legjobb százalékkal bedobni.” – elemezte Szabó Noémi a fiatal irányító játékát.

Hirdetés