Hirdetés
Magyarország

Szekszárdi vereség Franciaországban

Lattes Montpellier - Atomerőmű KSC Szekszárd 82-57 (19-15, 25-13, 13-7, 25-22)

Euroliga, 9. forduló
Lattes, Palais des Sports de Lattes
Mendoza Holgado, Chueca Moreno, Vujicic (De Wispelaere)

Lattes Montpellier: Epoupa 4, Naigre 4, Peters 17, Plouffe 7, Wallace 23/9. Csere: Diémé 4, Kiavi, Filip 9, Riviere, Toure 14, Zemoura.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer 9/3, Gereben 13, Mányoky 5, Friskovec 5/3, Goree 7. Csere: Miklós 2, Bálint 7/3, Krnjic 7, Holcz 2.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Euroliga 9. fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd 82-57-es vereséget szenvedett a Lattes Montpellier otthonában.

A mérkőzés elején Cyesha Goree találatával a Szekszárd szerzett vezetést.  Kifejezetten jól kezdtek a mieink. Gereben Lívia büntetői és Goree újabb duplája három és fél perc után 6-2-es előnyhöz juttatta a Szekszárdot. Egy triplával kezdte meg a felzárkózást a védekezésén szigorító francia gárda. Zseljko Djokics gyorsan időt kért, de a hazaiak 13-0-val 15-6-ra fordítottak. Gereben Lívia és Mányoky Réka találata szakította meg a szekszárdi kosárcsendet. Studer Ágnes és Holcz Rebeka duplái után 17-15-nél újra teljesen nyílt volt a meccs és francia időkérés miatt állt a játék. Az első negyed utolsó percében ugyan betaláltak a hazaiak, de a 19-15-ös eredménynek köszönhetően így is tartotta a lépést a Szekszárd. Óriási küzdelem jellemezte a mérkőzést. A második szakasz elején a 3×3-as szakágból ismert Migna Toure duplájával erősítette vezetését a Lattes Montpellier, de a következő két percben egyik csapat sem talált be. Szekszárdi oldalról Cyesha Goree szerezte a második etap első pontjait, így 22-17-re még felhozta a magyar együttest.

Fotó: FIBA.Basketball

A döntő futást a második szakasz közepén vitte be a Lattes Montpellier. Egy 10-0-s sorozattal 32-17-re szakadtak el. Elsősorban az eladott labdák okoztak nehézséget. Ebből az első negyedben 8, a másodikban 11 volt a Szekszárdnak. Gereben Lívia találata törte meg a francia sorozatot. Innen azonban 36-19-nél ismét növelte előnyét a házigazda. A félidő hajrájában betalált Gereben Lívia – az első 20 percben összesen 9 pontot szerzett -, illetve Sara Krnjic és Zala Friskovec is. Az utolsó másodpercekben pedig Studer Ágnes tripláját jegyezhettük fel. Becsülettel küzdött a Szekszárd, de a különbség nem változott, hiszen mindenre érkezett hazai válasz. 20 perc után 44-28 állt az eredményjelzőn. A harmadik szakaszban Sara Krnjic nevéhez fűződtek az első pontok, majd innen 48-30-ra léptek el a franciák. A Szekszárd azonban jó védekezéssel ekkor megfogta a mérkőzést. A harmadik negyed közepén közel három percig nem talált be a Lattes Montpellier. Ez idő alatt több lehetőség nyílt a szépítésre. Gereben Lívia két büntetőjén túl azonban a KSC sem volt eredményes.

Fotó: FIBA.Basketball

Amikor ritmust váltottak a hazaiak, onnantól nem telt el két perc és 52-32-nél elérte a 20 pontot a különbség. Ez érdemben a negyed végéig nem változott. A záró szakasznak 57-35-ről futottak neki a csapatok. Bátor, nyíltsisakos negyed alakult ki. Nem forgott veszélyben a hazai siker, de kifejezetten jó ritmusú, szép támadásokat láthattunk. Ráadásul mindkét csapatból minden bevethető játékos pályára került. Zala Friskovec triplája vezette fel ezt az etapot, de ezt követően gyorsan visszaállította a 20 egység feletti előnyét a Lattes Montpellier. Ezzel új ritmust kaptak és 57-38 után 14-4-es sorozattal 71-42-re szakadtak el. Zseljko Djokics az utolsó öt percbe fordulva 73-44-nél kért időt. Visszatérve Mányoky Réka duplája és Bálint Réka triplája után 75-49-re módosult az állás. Az utolsó három percbe érve 79-49-nél 30 pontra ugrott a hazai előny, de a Szekszárd tartását dicséri, hogy 8-0-val sikerült szépíteni. Különösen értékes, hogy Sara Krnjic mellett Miklós Melinda, Mányoky Réka és Gereben Lívia volt ekkor eredményes. A végjátékban még egy hazai büntetőt és egy duplát regisztrálhattunk, így alakult ki a 82-57-es végeredmény.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés