Hirdetés
Magyarország

Szekszárdi vereség Madridban

Movistar Estudiantes - TARR KSC Szekszárd 83-69 (17-25, 21-14, 23-18, 22-12)

Európa Kupa, 2. forduló
Madrid, Polideportivo Antonio Magarinos
Nemanja Ninkovic (Szerbia), Veronika Vavrova (Csehország), Martin Van Hoye (Belgium) - Chantal Julien (Franciaország)

Movistar Estudiantes: Mawuli 11/6, Erauncetamurguil 8, Camilion, Mollenhauer 4, Massey 10. Csere: Saravia 2, Mendez 4, Zaragoza 4, Whittle 18/9, Treffers 13/3, De Santiago 9/3.

TARR KSC Szekszárd: Theodoreán 3/3, Stanacev 15/9, Mányoky, Krnjic 6, Boros 19/6. Csere: Miklós 4, Horváth 9/9, Monroe 13.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Európa Kupa 2. fordulójában a TARR KSC Szekszárd 83-69-re alulmaradt a Movistar Estudiantes otthonában.

A Szekszárd Ana Vojtulek, Szücs Gréta és Holcz Rebeka nélkül utazott a találkozóra, de visszatérhetett Miklós Melinda. Ott volt a társaival a spanyol fővárosban Nikola Dudasova, de még nem játszhatott. Múlt héten a Levhartice Chomutov ellen varázsoló Boros Julcsi találata vezette fel az összecsapást. Az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd 7-6 után Alexandra Stanacev duplájával és Theodoreán Alexandra triplájával a KSC vett új lendületet. A folytatásban Horváth Bernadett és Boros Julcsi is eredményesnek bizonyult távolról. Éppen Julcsi triplájával közelítette meg a 10 pontot a mieink előnye. Nem sokkal később, 23-11-nél pedig ezt a lélektani határt át is lépte a differencia. A hajrában 25-17-re szépítettek a spanyolok, de így is kiemelkedő negyedet produkált a Szekszárd: a 17 mezőnykísérletből 8 sikeres volt. Boros Julcsi pedig egymaga 12 pontot szerzett. A második etap elején nem telt el másfél perc és 25-22-re visszakapaszkodott a házigazda. Sara Krnjic törte meg a kosárcsendet, majd Alexandra Stanacev és Jacinta Monroe következett. Ha a korábbi 10 pont környéki különbség távolinak is tűnt, de tartotta előnyét a KSC.

Fotó: FIBA.Basketball

A spanyolok végül 31-31-nél egyenlítettek, majd azzal a lendülettel a vezetést is átvették 33-31-nél. Kulcspillanatban érkezett Horváth Bernadett második, a szekszárdi csapat negyedik triplája. 34-33-nál ugyanis sikerült visszavenni a kezdeményezést. Ezt nem sokkal később Miklós Melinda erősítette meg, majd jött egy újabb hármas Horváth Bernadettől. A félidő hajrájában ismét faragott a különbségen a házigazda, de egy pont megmaradt az előnyből. A második negyedben a 13 mezőnykísérletéből 9-et értékesített a madridi alakulat. A Szekszárdnál pedig ebben a negyedben 7 eladott labdát jegyezhettünk fel (az elsőben mindössze hármat), így ez meghatározónak bizonyult. A 39-38-ról induló harmadik etap elején egy duplával át is vették a vezetést a hazaiak, de erre Aleksandra Stanacev és Jacinta Monroe felelt. A harmadik etap első felében egészen 48-48-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor lépett fel az ausztrál Marena Whittle, aki előbb három büntetőt, majd egy triplát értékesített. Az Estudiantes 54-50-re lépett el és azóta már tudjuk, hogy innentől szinte végig előrébb jártak.

Fotó: FIBA.Basketball

A Szekszárd a harmadik negyedben 8 pontot szerző Jacinta Monroe vezetésével 54-54-nél még utolérte riválisát. A hajrában pedig Boros Julcsi triplájával sikerült 58-57-re felkapaszkodni. A játékrészt azonban egy sikeres hazai távoli zárta és így 61-57-ről futottak neki a záró szakasznak a felek. Az utolsó 10 perc elején három és fél percig nem talált be a Szekszárd. Ez idő alatt 10-0-s futással 71-57-re léptek el a hazaiak. Hasonló volt a meccs lélektana, mint a Levhartice Chomutov elleni diadal alkalmával, csak sajnos fordított előjellel. Időkérést követően Aleksandra Stanacev hárompontosa törte meg a kosárcsendet. A folytatásban azonban a 15 pontot is elérte a differencia. A Szekszárd egy pillanatra nem adta fel. Minden szerzett pontnak lehet jelentősége a folytatásban, így 77-62 után 7-2-es futással 79-69-re szépítettek a mieink. Ekkor még két és fél perc volt hátra és esély nyílt bejönni 10 pont alá. Ezzel nem tudott élni a Szekszárd. Az utolsó percben két hazai dupla alakította ki a 83-69-es végeredményt.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés