Hirdetés
Magyarország

Szekszárdon folytatja a bajnoki döntőt a Sopron:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

A szoros végjátékban megszerzett szombati sikere után 1-0-s előnyben lép pályára a Sopron Basket Szekszárdon a bajnoki döntő második mérkőzésén. Laczka Miklóst, a Sopron Basket másodedzőjét kérdeztük az első találkozó legfontosabb tapasztalatáról és a felkészülésről.

Április 20., szerda
18:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – Sopron Basket
Szekszárd Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Praksch Péter Árpád, Makrai Márton (Hartyáni Zsolt)

Szombaton a bajnoki döntő első mérkőzésén a Sopron Basket 73-71-es győzelmet aratott az Atomerőmű KSC Szekszárd gárdája felett és ezzel 1-0-s előnybe került az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban. Határ Bernadett 17 pont, 10 lepattanós dupla-duplával bizonyult a legeredményesebbnek. Briann January 13, Fegyverneky Zsófia 12 ponttal segítette a csapatot.

„Fizikálisan és mentálisan is érezhető volt egy kis fáradtság, amire valahol számítani lehetett. Próbáltunk ellene tenni, hogy ez ne befolyásoljon minket annyira. Az látszott, hogy nem tudtuk teljesen kiküszöbölni. Ezzel együtt pedig a Szekszárd jól felkészült, születtek jó egyéni teljesítményeik. Jól támadtak minket és ezért eredményesek tudtak lenni. Ez okozta a szoros mérkőzést. Azzal, hogy nehéz győzelem volt, talán egy kicsit felébresztett mindenkit és reméljük, hogy időben sikerül javítani a teljesítményen, jobban játszani, mint az első meccsen. Mindenki tudja, hogy mi a feladat és nem hiszem, hogy ez után a meccs után bárkinek extra motivációra lenne szüksége.”  – mondta Laczka Miklós.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A Sopron Basket a félidőre 13 pontos előnyt épített fel, de a harmadik negyedet 28-20-ra megnyerve nyílttá tette az összecsapást a Szekszárd. Ekkor a vendégek a 14 mezőnykísérletükből 10-et értékesítettek.

„Nincs más út, mint az ellenfél legjobbjára és legjobb arcára készülni. Most is így fogunk tenni. Nyilván az előbb említett mentális részére hangsúlyt kell helyezni, de taktikában is vannak dolgok, amikre oda kell figyelni. Láthatóak olyan elemek, melyekre próbáltunk felkészülni, de nem feltétlenül találtuk meg a megfelelő védekezést ellene és amiket így újra átbeszélünk. Emellett olyan egyéni, illetve saját alapelveinkre vonatkozó dolgokra újra fel kell hívni a figyelmet, amik nem működtek rendesen. Összességében csapatként jobb védekezésre van szükség. Kicsit élesebbnek kell lennie mindenkinek egyénileg és ha egyénileg élesebbek vagyunk, akkor automatikusan jobban összeáll a csapatvédekezés is.” – foglalta össze a célokat Laczka Miklós.

Hirdetés