Hirdetés
Magyarország

Szekszárdon vív Magyar Kupa negyeddöntőt a Sopron Basket:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Szerdán a Killik László Női Magyar Kupa negyeddöntőjében a Sopron Basket a TARR KSC Szekszárd vendége lesz. A párharc egy mérkőzésen dől el, így a képlet végtelenül egyszerű: a győztes bejut a sorozat márciusi, győri négyes döntőjébe.

Február 21., szerda
18:00 TARR KSC Szekszárd – Sopron Basket
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Nagy Viktor, Rózsavölgyi Alexandra (Dernei Gábor)

A válogatott szünet után a Sopron Basket szombaton a BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós ellen 94-48-as győzelemmel tért vissza. A soproniaknál hatan is kétszámjegyű pontot értek el. Beatrice Mompremier 17 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát jegyzett, míg Varga Alíz 16 ponttal és 6 lepattanóval, Sitku Zsuzsi pedig 14 ponttal és 6 lepattanóval zárt.

„Jó volt újra meccset játszani, hiszen hosszú kihagyás után léptünk pályára. Nagyrészt sikerült megvalósítani azt, amit szerettünk volna.” – hangsúlyozta lapunknak Laczka Miklós, a soproniak másodedzője. „A harmadik negyedben akadt pár perc, amikor a koncentráció alábbhagyott és nem a várakozásainknak megfelelő játékot mutattunk. Utána azonban újra visszataláltunk a megfelelő útra és jól teljesítettünk. Ugyanakkor az egy értékes tapasztalat, hogy a jövőben nem fog beleférni ennyi megingás sem. Ezen felül születtek jó egyéni teljesítmények, ami ilyenkor mindig fontos. Reméljük, hogy ez az önbizalmat fenntartja, sőt építi tovább. Ilyen szempontból is jó mérkőzés van mögöttünk.”

Fotó: Jantner Zsolt / TARR KSC Szekszárd

A Sopron Basket a Killik László Női Magyar Kupa negyeddöntőjét idén a TARR KSC Szekszárd otthonában vívja meg. A két gárda legutóbb december 3-án mérkőzött, szintén a tolnai megyeszékhelyen. Akkor 86-71-es szekszárdi siker született. A szoros első félidő után a 27-10-es harmadik negyedben nyílt ki az olló és 24 pontos hátrányban is volt már a Sopron. A hajrában innen sikerült szépíteni. Azóta a bajnoki rangadó óta azonban mindkét gárda kerete változott.

„Ahogy az előző mérkőzés felvezetésében is említettem: jól dolgoztunk a válogatott szünet előtt és kezd egyre intezívebbé, agresszívabbá válni a csapat, ami mindenképpen előnyünkre szolgál. Az előttünk álló negyeddöntő komoly fokmérője lesz annak, hogy meddig tudtunk eljutni ebben az építkezésben.” – mondta a soproniak másodedzője. „Ezzel a kerettel még igazából rangadót sem vívtunk, így nehéz felméri az erőviszonyokat. Nem is feltétlenül szeretném összehasonlítani a kereteket az előző mérkőzéssel, de egy olyan ki-ki találkozóra készülünk, amin bármi lehet. Azzal együtt, hogy megvannak a Szekszárd játékának jól ismert jellemzői keménységben, precizitásban, közben törekszenek arra, hogy egyszerű szituációkat jól oldjanak meg. Olyan dolgokat használjanak, amibe biztosan bele tudnak állni egy ilyen fontos összecsapáson. Nekünk maximális koncentrációra és hasonló keménységre lesz szükségünk. Fontos az, hogy bizonyos szituációkat felismerjünk. Ha az előző találkozóból indulunk ki, amikor közel 90 pontot kaptunk, akkor a védekezés fontossága és hangsúlyossága az első, amit mindenkinek tudnia, látnia kell a csapatból. Tanulni kell a december eleji meccsen elkövetett hibákból.” – összegzett Laczka Miklós.

Hirdetés