Hirdetés
Magyarország

Szekszárdon zárja a bajnoki alapszakaszt a SERCO UNI Győr – Fűzy-Antolovics Adél nyilatkozott:

:

Fotó: SERCO UNI Győr

Hirdetés

Szombaton 18 órától a SERCO UNI Győr az Atomerőmű KSC Szekszárd csapata ellen lép pályára. Az összecsapást megelőzően állandó megszólalónk, Fűzy-Antolovics Adél, a győri együttes másodedzője tért ki az elmúlt időszak tapasztalataira, illetve foglalta össze várakozásait.

Március 25., szombat
18:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – SERCO UNI Győr
Szekszárd, Szekszárd Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Tóth Cecília, Goda László, Farkas Gábor (Dernei Gábor)

Múlt szombaton egy találkozót rendeztek a magyar bajnokságban, melyen a SECO UNI Győr a Szigetszentmiklós együttesét fogadta. A győri együttes tíz perc után melegedett be, ezután viszont egy pillanatra sem kegyelmeztek a Szigetszentmiklósnak, s végül 46 pontos győzelmet arattak, mely Fűzy-Antolovics Adél szerint kiváló hangolódás volt az e heti alapszakasz-záró rangadóra. A másodedző elmondása szerint az pedig egy külön öröm, hogy a meccsen minden játékosuk pályára léphetett, illetve pontot is tudott szerezni.

“A BKG ellen sikerült megszereznünk a kötelező győzelmet. Az első negyedben azért voltak kisebb problémáink, kicsit lassabban kezdtünk, mint ahogy szerettünk volna, de a második etaptól kezdve nagyon szép teljesítményt produkált a csapat. Ez a statisztikában is abszolút megmutatkozik, hisz onnantól kezdve sikerült negyedenként 10 pont alatt tartanunk a Szigetszentmiklós, míg mi 20-30 pont között átlagoltunk. Ezzel tulajdonkképpen az erőviszonyok is a helyére kerültek, s végül sikerült egy magabiztos győzelmet arattunk. Külön öröm, hogy mindenki kapott játéklehetőséget, azok a játékosok is, akik általában kevesebb percet töltenek a pályán, emellett pedig mindenki szerzett pontot is.” – fogalmazott a győri másodedző, aki egyben arról is beszámolt, hogy Betarice Mompremier kiesése mennyiben változtatta meg a csapatuk játékát, mennyiben volt érezhető a magas center hiánya a BKG ellen: “Azt gondolom, hogy nagyon jól jött számunkra ez a Szigetszentmiklós elleni találkozó. Ez a mérkőzés még a karácsonyi időszakról tolódott el, vagyis rajtunk kívül a többi csapat nem is játszott mérkőzést, de úgy gondolom jó döntést hoztunk. Már csak azért is, mert így rendesen, tisztességesen fel tudtunk készülni az alapszakasz utolsó fordulójára, de egyben Mompremier kiesése miatt is. Ugyanis, ahogy azt korábban is említettem, Beatrice elvesztésével átalakult a csapatunk szerkezete, amihez a taktikánkat is igazítanunk kellett. Ezt a szisztémát már a BKG ellen is gyakoroltuk, hogy az utolsó fordulóban már biztosan gördülékenyen menjen.” – mondta Fűzy-Antolovics Adél.

Szombaton tehát idegenben zárja az idei bajnoki alapszakaszt a SERCO UNI Győr, méghozzá az Atomerőmű KSC Szekszárd csapata ellen. Mindkét együttes számára nagy a tét, míg a Győr a Miskolctól szakadna el addig a Szekszárd a pályaelőnyért küzd. A szokásos módon, a Győr másodedzője zárásképpen a felkészülésre, illetve  a mérkőzéssel kapcsolatos várakozásaira tért ki.

“Mint mindig, most is kemény, verekedős, harcos védekezésre számítunk a Szekszárd ellen, így tehát a felkészülés során is erre fektettük a hangsúlyt. Azt gondolom nagy meglepetések nem érhetnek már minket, hiszen nagyon jól ismerjük az ellenfelünket. Azt is tudjuk, hogy nem csak nekünk, de a Szekszárdnak is kulcsfontosságú lesz ez a találkozó, hiszen mindkét csapat esetében sok mindenről dönt majd. A mi részünkről eldől, hogy a második vagy a harmadik helyen zárjuk-e az alapszakaszt, míg az ellenfél egy győzelemmel a pályaelőnyt vívná ki a rájátszásban. Ebből a szempontból tehát nem mindegy az eredmény, ugyanis számít, hogy a Play-Offban a hetedik, vagy a hatodik helyezett csapat ellen kezdünk majd.

Az elmondottak alapján azt gondolom nem árulok el nagy titkot azzal, ha azt mondom, hogy – természetesen amellett, hogy még hátra van egy forduló az alapszakaszból – a rájátszásra is fokozottan koncentrálunk. Beatrice elvesztése bár megváltoztatott pár dolgot, de ahogy azt korábban is hangsúlyoztam, a céljaink nem változtak. Első körben szeretnénk megszerezni az alapszakasz második helyet, majd következik a legjobb négy közé jutás, utána pedig lépésenként haladunk.” – zárta a beszélgetést Fűzy-Antolovics Adél, a SERCO UNI Győr másodedzője.

Fotó: SERCO UNI Győr

Hirdetés