Hirdetés
Magyarország

Szekszárdra látogat a Győr:

:

Fotó: Krizsán Csaba

Hirdetés

Vasárnap 17 órától az Atomerőmű KSC Szekszárd vendége lesz az UNI-Győr – MÉLY-ÚT. Iványi Dalmát, a győriek vezetőedzőjét kérdeztük az elmúlt időszak tapasztalatairól és a vasárnapi rangadóval kapcsolatos várakozásairól.

Január 16., vasárnap
17:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – UNI-Győr – MÉLY-ÚT
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Tóth Cecília, Farkas Gábor, Goda László (Fekete László)

Az UNI-Győr – MÉLY-ÚT az előző fordulóban 76-73-ra legyőzte a Sopron Basket csapatát.

“Végre, mondhatom azt, hogy a legjobbkor és a legjobb csapat ellen, sikerült sokkal fegyelmezettebben, jobb ritmusban és végig koncentráltan játszanunk, mint az előző meccseken.” – kezdte visszatekintését Iványi Dalma. “Rendre az volt a probléma, hogy produkáltunk nagyon jó periódusokat, de aztán lankadt a figyelem. Most a Sopron ellen támadásban és védekezésben a mérkőzés nagy részében a mi akaratunk tudott érvényesülni. Védekezésben azt kértem a lányoktól, hogy próbáljuk az első opciókat elvenni a Soprontól. Tudtuk minden játéknál, hogy mi a lényeg, hol szeretnének kosarat dobni és erre figyeltünk. Azt gondolom, hogy ez nagyon sokszor jól ment és elértük, hogy ott ne tudjanak érvényesülni, hanem keressenek mást. Azzal tisztában voltunk, hogy Gabby Williams és Jelena Brooks extra képességekkel fognak kosarat dobni, de összességében jól működött a védekezés. Támadásban pedig jól övöztük a gyors játékot és szereztünk egy-két könnyű kosarat, mellette viszont fegyelmezettek voltuk – próbáltuk és a mérkőzés nagy részében sikerült megtalálnunk, hogy nekünk hol van előnyünk a Sopronnal szemben. Azokat sokkal pontosabban, precízebben végrehajtottuk, mint az előző meccseken.”

A Győr egy olyan időszak kezdetén aratott bravúrgyőzelmet a címvédő ellen, amikor két légiós – Jordin Canada és Albina Razeva –  szerződtetésével erősítette meg a keretét. Ez pedig önbizalmat és lendületet adhat a folytatáshoz.

“Igen, pozitív megerősítés volt, hogy jó úton haladunk. Jó volt látni, hogy a két új játékosunk szépen beilleszkedett már ennyi idő alatt is. Bár még közel sincs vége a beépítésüknek. Rengeteget kell dolgozni.” – mondta felvetésünkre Iványi Dalma. “Nem szabad, hogy a siker elkényelmesítse a csapatot. Továbbra is ilyen keményen kell dolgoznunk. Jó volt látni, hogy Jordin Canada érkezésével szervezettebb volt a játékunk. Mutatja, hogy ő tényleg irányító játékos és nagy tapasztalat van mögötte. Annak is örülök, hogy csapatként funkcionáltunk nagyon jól, de közben megvolt az előző szezonhoz hasonlóan az a négy-öt extra teljesítmény is, akár a például a pontok elosztását nézve, akár azt, hogy minden pályára lépő játékos hozzátett nagy mértékben a győzelemhez.”

Fotó: Krizsán Csaba

Az elmúlt évadban a Győr és a Szekszárd öt alkalommal találkozott. Idén októberben is megmérkőztek már a felek. Akkor 80-59-es sikert aratott a Szekszárd.

“Mindkét csapat teljesen más felállásban lesz, mint amikor ősszel találkoztunk. Ez a szezon sok csapatnál arról szól, hogy alkalmazkodnia kell új szituációkhoz. Ez igaz most a Szekszárdra is, akik sérülésekkel, betegségekkel küszködnek. A mi szempontunkból nehéz mérkőzést várok. Nekünk egy jó teszt lesz, hogy hol tartunk, mivel a bajnokság második helyezettjéhez utazunk. Olyan plusz adalékkal is, hogy a karakterünket tesztelhetjük. Mennyire tudunk felpörögni egy olyan diadal után, mint a Sopron legyőzése. A Szekszárd nagyon jó csapat. A recept így ugyanaz, ami volt a Sopron ellen. Ugyanolyan koncentráltan, fegyelmezetten kell játszani. Meg kell próbálni nekünk irányítani a mérkőzést. Azt tudjuk, hogy a Szekszárd kemény és küzdős, végsőkig harcolós védekezést mutat be. Azt a Moszkva ellen is láthattuk, hogy teljesen mindegy milyen szerkezetben vannak. Soha nem adják fel és talán még jobb is a védekezésük. Fontos lesz, hogy ezt a nyomást hogyan fogjuk bírni. Mennyire leszünk okosak, fegyelmezettek megtalálni a Szekszárd gyenge pontjait és azt, ahol mi vagyunk erősebbek. Védekezésben pedig, hasonlóan mint a Sopron ellen, az első opciókat vegyük el a Szekszárdtól és kényszerítsük őket arra, hogy keressék meg a második-harmadik lehetőséget.” – hangsúlyozta Iványi Dalma.

A Szekszárd az elmúlt időszakban erősen hiányos kerettel is eredményesen szerepelt. A győriek szakvezetőjét arról is kérdeztük, hogy miben látja ennek a kulcsát.

“Ez mutatja, hogy erős csapat. Régóta együtt dogoznak. Van egy biztos rendszerük, amire támaszkodni tudnak a nehéz helyzetekben. Bárki, aki oda bekerül, tudja, hogy mit kell tennie. Nagy stabilitást, önbizalmat ad a játékosoknak, amihez ezekben a nehéz időkben tudnak nyúlni. Emellett a játékosok extra motivációt is gyűjtenek ilyen időszakokban. Éppen emiatt fontos lesz vasárnap, hogy ki tud dominálni és a saját akaratát ráerőltetni a másik csapatra. Ez is egy kulcs momentuma lesz annak, hogy ki felé billen a mérleg. Küzdelmes találkozóra számítok és reményeim szerint látványos is lesz, mint volt a Sopron ellen. Tehát pontgazdag, sokféle taktikai variációkkal és jó egyéni teljesítményekkel. Bízom a lányokban, hogy sikerül egy újabb bravúrt összehoznunk.” – összegzett Iványi Dalma.

Fotó: Krizsán Csaba

Hirdetés