Hirdetés
Magyarország

Szekszárdra látogat a Sopron Basket:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Vasárnap 17 órától a Tippmix Női NB I. A 7. fordulójában a Sopron Basket a TARR KSC Szekszárd vendége lesz.

December 3., vasárnap
17:00 TARR KSC Szekszárd – Sopron Basket
Szekszárd, Szekszárdi Szabadidőközpont
Játékvezetők: Tóth Cecília, Török Daniella, Minár László Balázs (Bogárdi János)

A bajnoki címvédő soproniak múlt héten az NKA Universitas Pécs csapatát győzték le. A 79-53-as siker alkalmával Brooks Jelena 16, Turner Yvonne 15 pontot szerzett, de minden nevezett játékos lehetőséget kapott a bizonyításra. Toman Réka például ezen az összecsapáson debütált soproni színekben az A-csoportban. Vele az első soproni élményeiről egy átfogó riportot is készítettünk.

„Szorosabb és nehezebb mérkőzés volt annál, amit a számszerű eredmény mutat. Összességében azonban jó meccset játszottunk hazai pályán és fontos lépéseket tettünk abba az irányba, hogy a jelenlegi keret összeszokjon.” – fogalmazott lapunknak Laczka Miklós, a soproniak másodedzője, majd hozzátette: „Bár ellenfelünket 53 ponton tartottuk, de még így is van min javítani. Nem elégszünk meg azzal, ahol most tartunk, úgy látjuk: még ennél is jobb teljesítményre lehetünk képesek védekezésben. Sok olyan helyzetet engedélyeztünk, amit a jövőben nem szeretnénk aktuális riválisainknak. Pozitívumként ki kell emelni, hogy ebben a pillanatban mindenki megtalálta a szerepét és azt, amiben hozzá tud tenni a csapat játékához. Örömteli látni, hogy mindenkinek meglesz a szerepe és tevékeny részese lehet a szezonunknak.”

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A Pécs után egy újabb Európa Kupás rivális vár a Sopronra. Ráadásul ezúttal idegenben. A TARR KSC Szekszárd fontos győzelemből érkezik a vasárnapi rangadóra, legutóbb nagy küzdelemben 83-72-re legyőzte a Dinamo Sassarit, amivel biztosította helyét az EK rájátszásában. Ott majd az első fordulóban a Spar Girona lesz az ellenfele. A 23 pontos Kathryn Westbeld lett a legeredményesebb szerdán, míg mellette Boros Julcsi és Jacinta Monroe is 14-14 pontot szerzett. A bajnokságban a Szekszárd négy győzelemmel és két vereséggel rendelkezik. Jacinta Monroe személyében a KSC adja jelenleg a legjobb teljesítmény-index átlaggal rendelkező játékost a hazai mezőnyben.

„Évek óta jól működő, eredményes és hatékony szisztéma mentén dolgozik a Szekszárd. Ugyanazt lehet elmondani róluk, mint a korábbi években: fegyelmezettek, kemények, abszolút tudatosak támadásban, védekezésben. Ahogy mindig, úgy most is nehéz feladatot jelent az ellenük való játék, főleg a hazai pályájukon. A légiósok közül Monroe jól kezdte a szezont és azóta is eredményesen játszik. Stanacevre is elmondható ugyanez, míg Westbled egy kis új pluszt tudott hozzátenni a játékukhoz, ami a Sassari ellen egyértelműen kijött. Boros Julcsi előre lépésére szintén fontos felhívni a figyelmet, abszolút alapember és a semlegesítésére figyelni kell. Mentális szempontból is fontos állomás számunkra a vasárnapi találkozó. Kiszakadunk a megszokott közegünkből és olyan csarnokba megyünk, ahol nehéz teljesíteni. Látszódni fog az, hogy ez a csapat ebben a pillanatban mire képes ilyen környezetben. Bárhogy is alakul az eredmény, ilyen szemmel is tanulságos mérkőzés vár ránk.” – összegzett Laczka Miklós.

Hirdetés