Hirdetés
USA

Szép feladatok előtt a magyar lányok az Egyesült Államokban:

:

Hirdetés

Az ünnepi hétvége után keddtől ismét nagyüzem lesz az egyetemi női kosárlabdában. Nézzük, hogy milyen hétközi találkozók várnak a magyar lányokat felvonultató csapatokra.

A héten a sort Szörényi Lauráék indítják, akiknek jönnek az igazi tétmeccsek. Az UMSL keddről szerdára virradó ugyanis megkezdi a GLVC konferencia-küzdelmeit. Ebben a sorban az első rivális a Lindenwood lesz, mely idén még veretlen. A szezon előtt a konferenciában az 5. helyen rangsorolták őket. Szörényi Laura kiválóan kezdte az évadot. Ahogy a teljesítményét követő blog is kiemeli: “Laura vezeti csapata pontlistáját 12.2-es átlaggal, 73 pontot tudhat magáénak. Szintén első a mezőnygólok tekintetében, meccsenként 4,2-t süllyeszt el. A büntetők területén is vele kezdődik a lista, 20 kísérletből 14 találata van eddig.”

A sorozatban öt győzelemnél tartó Duquesne szerdán az Akron vendége lesz. Aho Nina a múlt héten kifejezetten jó formában tért vissza. A pittsburgh-i városi rangadón 32 perc alatt 11 pontot, 7 lepattanót és 7 gólpasszt jegyzett. A Central Connecticut State gárdája feletti 72-33-as sikerből pedig 3 ponttal, 6 gólpasszal, 2 szerzett labdával és 1 lepattanóval vette ki a részét. A Mid-American Konferenciát erősítő Akron 4/2-es mérleggel rendelkezik idén. Legutóbb a Cleveland State otthonában maradtak alul 66-62 arányban.

Szintén szerdán az UTSA San Marcos-ba utazik, ahol a Texas State ellen folytatja. Tóth Tímeáék az elmúlt három mérkőzésüket elveszítették. Ezúttal azonban egy tudásban közelebb álló rivális ellen bizonyíthatnak. A Texas State egy három meccses hazai programot kötött le november utolsó és december első napjaira. Ennek az első két állomását a New Orleans és a Texas A&M – Corpus Christi ellen megnyerték.

A Bellarmine Thanksgiving Classic után szerdáról csütörtökre virradóra újra konferencia-riválissal küzd meg a Tampa. Nagy Dorottyáék ellenfele az Eckerd lesz. Az ünnepi torna két erős rivális ellen két vereséget hozott, de remek felkészülési lehetőséget kínált az igazán nagy téttel bíró találkozókra. Magyar szemmel kiemelten jó látni Nagy Dorottya eredményes játékát. Erre szükség lesz a következő összecsapáson is, hiszen az Eckerd gárdáját a negyedik helyen rangsorolták a szezon előtt a konferenciában és jelenleg kedvező 3/1-es mutatóval rendelkeznek.

Csütörtökről péntekre virradóra fogadja az Ohio State a Louisville gárdáját. Ezt a találkozót majd a későbbiekben részletesen is felvezetjük. Az egy győzelmet és egy vereséget hozó Las Vegas-i South Point Shootout torna után ugyanis egy rendkívül nehéz erőpróba vár Juhász Dorkáékra. A Louisville a hétvégén a bajnoki cím egyik nagy esélyesét a Sabrina Ionescu, Satou Sabally nevével fémjelzett Oregon-t verte. Dana Evans személyében pedig az elmúlt játékhét legjobbját adták.

Hirdetés